MónTerrassa
Reempresa salvaguarda 10.000 llocs de treball en els seus primers 10 anys
  • CA

El Centre de Reempresa de Catalunya celebra el seu desè aniversari havent aconseguit la fita de salvaguardat més de 10.000 llocs de treball al llarg d’aquests anys. La Patronal Cecot i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya han celebrat un acte aquesta tarda al Palau de Pedralbes de Barcelona per commemorar l’aniversari, per fer un balanç dels deu anys i analitzar l’impacte que ha tingut sobre el teixit socioeconòmic català.

Aquests 10.000 llocs de treball salvaguardats s’ha aconseguit a través de les més de 3.600 empreses que s’han transmès amb èxit a Catalunya. Així ho han avançat en un comunicat, on també han exposat que “Reempresa ha demostrat ser un mecanisme eficaç per salvar llocs de treball, generar oportunitats i fomentar la innovació i la modernització del nostre teixit empresarial”.

Reactivar l’economia i evitar perdre negocis i llocs de treball

La iniciativa, de la patronal Cecot i Fundació Autoocupació, va néixer per reactivar l’economia, generar riquesa i mantenir ocupació. L’objectiu era esdevenir el primer mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses del país, i alhora evitar que negocis viables haguessin de tancar per falta de relleu, i conseqüentment, evitar perdre llocs de treball.

Deu anys després, “els resultats permeten afirmar que aquest objectiu ha estat més que assolit“, afirma la patronal al comunicat.

No cal començar una empresa des de zero si una altra busca un relleu

Amb la mirada posada cap al futur, els reptes dels propers anys son “continuar explicant a emprenedors i emprenedores que a vegades no cal començar des de zero“, sinó que potser hi ha una empresa “que busca un relleu que encaixa amb la idea de negoci que tenen el cap”. Així com continuar treballant amb el teixit empresarial perquè entengui que és possible trobar un relleu si es prepara amb temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa