MónTerrassa
Reempresa continuarà fomentant la transmissió d’empreses a petits municipis
  • CA

La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot han renovat un nou conveni per donar continuïtat a la col·laboració que mantenen des del 2017 per fer arribar la Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, als mercats municipals i als municipis petits de menys de 15.000 habitants de la província. L’acord es va firmar el dimarts al matí a la seu de la Cecot, on hi va participar la diputada de comerç de la Diputació de Barcelona, Ana M. Martínez, el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i la directora del servei, la Laura Sallent.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és “salvaguardar el teixit comercial dels municipis i mercats del territori, dotar de major visibilitat i promocionar aquests espais de consum i assegurar la continuïtat i successió dels comerços de la província de Barcelona“, informa la patronal. Per altra banda, també vol afavorir l’ocupació d’establiments comercials de titularitat municipal que molts ajuntaments posen a disposició de nous emprenedors i emprenedores.

Martínez ha exposat que a la província de Barcelona hi treballen més de mig milió de persones en aquest sector, aportant un 22% del PIB a Catalunya, unes dades que “ens demostren el paper tan significatiu que té el comerç en l’àmbit de l’ocupació i el desenvolupament econòmic territorial”. Afirma que s’impulsa “amb l’objectiu de facilitar la transmissió de parades disponibles i evitar el tancament de negocis en funcionament“.

Per altra banda, Abad, ha volgut posar en valor la relació històrica de la Cecot i Reempresa amb la Diputació de Barcelona, destacant que tenen un compromís compartit que és “mantenir llocs de treball i fomentar la compravenda de negocis com a una via real d’emprenedoria“. Abad també ha destacat la importància de la col·laboració publicoprivada, com “una via per crear projectes d’èxit que tenen un fort impacte a la nostra societat i economia”.

Una vuitantena de casos d’èxit des del 2017

El programa Reempresa ja ha generat una vuitantena de casos d’èxit als mercats municipals de la província des de l’any 2017, que han generat una inversió induïda de més d’1.2M d’euros i que han permès salvaguardar més de 155 llocs de treball. Reempresa disposa en el seu markeplace de més de 350 parades disponibles o en cessió preparades perquè una persona reemprenedora s’hi posi al capdavant.

Des del juny del 2020, moment en que es va posar en marxa el programa “Reempresa Municipis Petits”, que pretén fer arribar la compravenda de negocis a municipis de la província de menys de 15.000 habitants, Reempresa ha evitat el tancament de més de cinquanta negocis que han generat una inversió induïda de més de 2.1M d’euros i que han permès salvaguardar més de 120 llocs de treball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa