Amb l’arivada de l’hivern es fa difícil reduir la despesa energètica. Quan es tracta de cuinar però, no és impossible, segueix aquests consells i converteix-te en un estalviador expert.

  1. La nevera és l’aparell que més energia consumeix, posa menjar que ja estigui fred i tapat. Reduiràs el consum i evitaràs que es facin malbé els aliments i que es formi gel a les parets de l’electrodomèstic.
  2. Si marxes de viatge durant més de 15 dies buida completament la nevera, desconnecta-la i deixa oberta la porta. Evitaràs les males olors i l’aparició de bacteris. Serà un bon moment per fer neteja de la nevera seguint sempre les instruccions del fabricant.
  3. Utilitza el forn per cuinar més d’una cosa, i fes-ho amb recipients de vidre, que retenen més l’escalfor. Optimitzaràs tota l’energia que genera l’electrodomèstic.
  4. Ajusta bé la temperatura del forn i no l’augmentis si no és necessari, no el preescalfis per a coccions llargues i apaga’l uns minuts abans de treure el menjar del forn.
  5. Sempre que puguis substitueix el forn pel microones. Segons Endesa estalviaràs fins a un 70% d’energia.
  6. Cuina al vapor en el microones i mantén-lo net per fer-lo més eficient. Recorda que el consum d’un minut de microones equival a 7 minuts de forn.
  7. Posa les olles i paelles centrades en l’àrea de cocció i en el lloc que s’adeqüi al seu diàmetre.
  8. Talla els aliments petits i tapa les olles mentre es cuina el menjar. Reduiràs el temps de cocció.
  9. Posa rentaplats tan carregats com et sigui possible, en programes curts i de baixa temperatura. Estalviaràs tant llum com aigua.
  10. Neteja sovint el filtre i l’interior de rentaplats. No només serà més eficient, sinó que et durarà més temps.

Endesa recomana que per estalviar encara més utilitzis electrodomèstics A+++ (triple A), que són els que consumeixen menys energia, i apaguis els electrodomèstics quan no els facis servir, és a dir, no els deixis en standby.

Nou comentari