MónTerrassa
Quatre projectes innovadors de Terrassa busquen finançament

Quatre projectes innovadors, que formen part del programa “ValorTRS”, inicien les rondes de contacte en recerca de finançament. L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat la segona edició d’aquesta iniciativa que proposa impulsar projectes “d’alt potencial d’impacte social o mediambiental”, els quals d’una manera “innovadora, millorin la salut o el benestar de les persones, de la comunitat o del medi ambient”.Quatre són els projectes que s’han presentat en la convocatòria d’enguany, projectes ben diversos que van des de la Covid, a la detecció de gasos, passant per la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social a un projecte de suport a persones dependents.

Per al regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Forn, “projectes com els que s’han presentat responen perfectament a la voluntat d’aquest equip de govern de posar el focus d’atenció a la innovació amb impacte social. Són projectes que, en definitiva, demostren que l’empresa pot ser viable i competitiva, i simultàniament pot aportar un valor social i compromès amb el seu entorn. Seguirem treballant en la construcció d’aquest model”.

A través del programa “ValorTRS”, l’Ajuntament el que fa és facilitar l’accés a finançament privat, a través d’empreses, organitzacions o particulars que col·laboren d’una manera econòmica -sigui amb model d’inversió d’impacte o de manera altruista-, que ajudin a tirar endavant el projecte i poder-lo incorporar al mercat. Com a novetat, en aquesta segona edició, s’hi ha presentat un projecte 100% filantròpic, des del Consorci Sanitari de Terrassa, que busca captar donacions i patrocinis per a la recerca. Tots els projectes que formen part del programa ValorTRS es caracteritzen per la seva vinculació a Terrassa, ja sigui perquè han sorgit a la ciutat o perquè hi participen empreses, entitats o institucions de la ciutat. Aquesta iniciativa està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona.

Presentació dels quatre projectes dins del programa ValorTRS 2021 | Aj. Terrassa

Els projectes presentats a ValorTRS, un a un

Rehab Nautilus: És un projecte de recerca liderat pel CST per realitzar assajos que determinin l’eficàcia d’un tractament de rehabilitació per a persones afectades, a nivell cognitiu, per la covid persistent. El sistema públic de salut no ofereix tractament farmacològic o de cap tipus a aquestes persones. La covid persistent es manifesta en aproximadament un 10% de les persones que han patit la malaltia, i afecta principalment dones d’uns 40 anys, en molts casos dels perfils professionals més exposats per realitzar tasques en serveis bàsics (sanitari, neteja, cures de gent gran, personal de supermercat). El tractament estaria basat en rehabilitació combinada (estimulació cognitiva, exercici físic i mindfulness) administrat en el mateix domicili mitjançant una plataforma digital.

Mapsi Photonics: És una startup sorgida de la UPC que ha desenvolupat una tecnologia disruptiva basada en fotònica de silici macroporós per a la detecció de gasos, la visió tèrmica i la biodetecció. La seva tecnologia millora les prestacions de la tecnologia actual, ja que pot suposar una reducció de costos significativa i aporta noves propietats que la fan altament competitiva en la fabricació de sensors amb aplicacions en la detecció de gasos d’efecte hivernacle, així com altres contaminants i, fins i tot, patògens, especialment en entorns tancats.

La Dovella: Es tracta d’una cooperativa dedicada a executar projectes d’obra, especialment de reforma i rehabilitació d’edificis, amb l’objectiu de facilitar la integració sociolaboral de persones en risc o en situació d’exclusió social. El projecte treballa col·laborant amb entitats socials i d’inserció, com Prodis, Fupar o Fundació Busquets, entre d’altres. Un altre dels objectius de La Dovella és la rehabilitació d’habitatges per a persones sense recursos.

MyCareNet: Ofereix una solució de suport a les persones amb dependència per reforçar la seva xarxa de contactes professionals i no professionals en el seu entorn habitual. Aquesta plataforma permet mantenir i incrementar les relacions socials des d’un enfocament inclusiu, comunitari i tenint en compte la prevenció de la solitud no desitjada, facilitant també que la persona depenent romangui a la seva residència habitual durant més temps, si així ho desitja. MyCareNet ofereix també atenció i opcions de suport a les persones cuidadores no professionals, que acostumen assumir la tasca de cura quotidiana de la persona depenent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa