MónTerrassa
Purificadors d’aire a les aules, la solució contra la Covid d’una escola de Terrassa
  • CA
Una aula del col·legi Sagrat Cor de Jesús de Terrassa
Una aula del col·legi Sagrat Cor de Jesús de Terrassa | Col·legi Sagrat Cor de Jesús de Terrassa

!--akiadsense-->

Amb l’arribada de la pandèmia de la COVID-19, són molts els centres educatius, farmàcies i clíniques dentals que han incorporat purificadors d’aire en les seves instal·lacions per assegurar un aire net de manera contínua. Un exemple clar és el de les aules, que amb l’arribada del fred tenen més complicada la ventilació natural dels espais tancats.

“La qualitat de l’aire que respirem en el centre escolar, tant els alumnes com les persones que hi treballen, s’ha convertit en una preocupació addicional per a tots, a causa de la situació actual que travessem”, afirma Raquel Jaén, presidenta de l’AMPA del Col·legi Sagrat Cor de Jesús, a Terrassa. L’escola egarenca, impulsada per una iniciativa de l’associació de pares i mares, ha estat la primera a la nostra ciutat a incloure en les seves aules purificadors d’aire per garantir major seguretat, “ja que la ventilació creuada pot resultar innecessària o no convenient, a causa de l’arribada del fred”.

En aquesta situació de pandèmia, l’escenari adequat neix de la combinació de la ventilació natural croada o provocada per sistemes mecànics, complementada amb un purificador d’aire capaç de filtrar les partícules en suspensió d’una manera ràpida i recurrent. Aquest objectiu s’aconsegueix amb la suma de dos factors: un filtre HEPA eficaç i la velocitat i eficiència del purificador, mesures per CADR o taxa de subministrament d’aire net. Els purificadors d’aire de Philips -que són els que ha instal·lat el Col·legi Sagrat Cor de Terrassa, es van testar a l’institut de proves Airmid contra el virus de la influença N1H1, mostrant una eficiència d’eliminació del 99,9%.

La qualitat de l’aire també depèn de la taxa de subministrament d’aire net (CADR) que és capaç de lliurar un purificador. Com apunta María Nicolás, responsable de negocio de Aire en Philips Iberia, els purificadors d’aire de Philips “parteixen, en el seu model més bàsic, d’un CADR de 190 metres cúbics per hora, capaç de purificar l’aire d’un espai de 20 metres quadrats en tan sols 16 minuts, fins a un CADR de 500 metres cúbics a l’hora, que renova una habitació de 20 metres quadrats en menys de 6 minuts”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa