MónTerrassa
Punts d’informació itinerants a Terrassa per fomentar el reciclatge
  • CA

Des d’aquest dimarts, 2 de novembre, i fins al mes de gener, s’ubicaran punts d’informació itinerants a Terrassa amb l’objectiu de fomentar el reciclatge. Aquests punts, que seran itinerants, es trobaran en places públiques dels barris de Ca n’Anglada, Montserrat, Vilardell, Cementiri Vell, Vallparadís, Can Parellada, Can Jofresa, Sant Pere Nord i Egara. L’equip pretén reforçar, a peu de carrer i amb material informatiu bàsic, com s’ha de realitzar a casa la separació de residus de forma correcte per tal de poder-la abocar als contenidors corresponents (envasos, vidre, orgànica, paper i resta). A més, l’acció informativa es reforçarà a les xarxes socials de Medi Ambient: Instagram (@terrassamediambient), Twitter (@trsreciclabe) i Facebook (@Terrassareciclable).

Es tracta d’una nova campanya de sensibilització impulsada des de l’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de les empreses Ecoembes i Ecovidrio. El focus se situa, sobretot, en els envasos, vidre i paper. El que es pretén és millorar els índexs de reciclatge, encara molt per sota dels desitjats i marcats per la Unió Europea: l’any passat, ens situàvem en un 40,57%, lluny encara del 60% estipulat per a l’any 2030. Cal dir però, que la tendència és positiva, i que l’any passat totes les dades indicaven un increment en el percentatge de residus correctament separats; una pujada del 12,5% en envasos o un 15,5% en cartró, respecte a dades de 2019, tot i així tots els % es troben per sota de l’objectiu 2030. Pel que fa a les deixalles generades, cada terrassenc va produir l’any passat 1,04 quilos de residus per dia, una xifra que s’hauria de reduir fins arribar els 0,89 kg marcats per la UE.

Comitè de Residus

Terrassa compta des d’aquest any amb el Comitè per a la Millora de la Neteja i la Gestió de Residus de Terrassa, creat per convertir-se en un espai de participació que ajudi a definir les polítiques i les decisions estratègiques que afectin a aquest servei. Aquest comitè està integrat per una representació de la ciutadania, dels agents socials, ambientals i econòmics, dels grups polítics i del govern de la ciutat, però segueix obert a la participació. Les entitats que es vulguin sumar poden cursar les seves peticions presentant una instància a l’Ajuntament, que poden fer a través de la seu electrònica.

Per a la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, és important la implicació de tothom: «El nostre desig és buscar el consens i la complicitat amb la ciutadania i amb les entitats per abordar una problemàtica que ens afecta a tothom i, precisament per aquest motiu, és important escoltar els diferents punts de vista i captar les diferents sensibilitats en relació amb la política de residus».

Imatge promocional de la campanya de foment del reciclatge selectiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa