Prop d’un centenar de treballadors d’H&M -amb una gran botiga al carrer Major de Terrassa- s’han manifestat aquest dijous a la tarda a Barcelona contra l’ERO, que a Catalunya afecta més de 200 persones i al conjunt de l’Estat 1.066. La mobilització ha tingut lloc davant la botiga d’H&M al Passeig de Gràcia i els treballadors han demanat a l’empresa que garanteixi alternatives d’ocupació per reduir el nombre d’afectats per l’expedient de regulació d’ocupació i ofereixi bones indemnitzacions per a les persones que decideixin acollir-se a l’ERO voluntàriament. Els treballadors troben aquesta mesura “desproporcionada i desmesurada” , segons ha denunciat l’encarregada de vendes d’H&M a Gran Via 2 a l’Hospitalet, Laura Carvajal. L’empresa preveu tancar 32 botigues, de les quals set a Catalunya.CCOO i UGT han planificat una escalada de mobilitzacions conjunta en paral·lel al procés de negociació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que acaba el 23 de maig.

Per aquest divendres, els treballadors tenen previst manifestar-se a Lleida, entre una del migdia i tres de la tarda davant de la botiga del carrer Sant Antoni.

Les següents mobilitzacions seran la convocatòria d’aturades parcials de 2 hores per torn del divendres 14 de maig, la vaga de 24 hores pel dimecres 19 i el divendres 21 de maig.

Nou comentari