MónTerrassa
Prop de 70 bars i restaurants de Terrassa demanen ampliar les terrasses
  • CA

Des que es va anunciar la mesura per flexibilitzar l’ampliació de terrasses a la via pública, amb l’objectiu per part de l’Ajuntament d’oferir facilitats als establiments de restauració de la ciutat, s’han registrat una setantena de peticions per part d’establiments per ampliar aquests espais o bé per instal·lar noves terrasses.

En aquest sentit, es vol recordar que la iniciativa municipal vol garantir que els establiments que ja disposaven de terrassa puguin mantenir els mòduls habituals, tot i l’obligació de col·locar les taules a un mínim 2 metres de distància, però que en cap cas s’aprovarà la petició d’ampliar el nombre de mòduls dels que ja es disposava. Les peticions dels locals que han demanat instal·lar una terrassa de nova creació, es valoraran segons la normativa habitual i aplicant les excepcionalitats derivades de la crisi de la Covid-19.

A Terrassa hi ha registrades unes 500 terrasses de bars i restaurants, aproximadament. Des de l’’Ajuntament es demana que les sol·licituds d’ampliació d’aquestes es tramitin mitjançant el correu [email protected] i es recorda que aquestes demandes es podran tramitar mentre duri el decret d’estat d’alarma. El departament de via pública respondrà pel mateix sistema, via email, autoritzant o denegant la petició en el termini de 3 dies hàbils, si no hi ha cap dilació per part de l’interessat en presentar la documentació necessària. En el cas de denegació s’indicarà el motiu.

La vigència d’aquesta excepció s’allargarà fins a la finalització de les restriccions en els aforaments dels establiments decretades per l’Estat. Un cop derogada aquesta norma, totes les terrasses hauran de torna a ocupar el seu espai original. Així mateix, des de l’Ajuntament es reitera la decisió d’exempcionar al 100% de la taxa de terrasses, per a l’any 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa