MónTerrassa
Projecte per rehabilitar els camins fluvials del Besòs i la Tordera
  • CA

Un projecte per a la rehabilitació dels camins fluvials de les conques del Besòs i de la Tordera opta als fons europeus Next Generation, tant la millora dels ja existents com l’habilitació d’aquelles que encara no són transitables. Es tracta d’una iniciativa impulsada des del Consorci Besòs Tordera, juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, i que s’ha presentat al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per tal de poder accedir a les ajudes i poder tirar-lo endavant. L’import que s’ha sol·licitat per aquest projecte dins d’aquesta primera convocatòria s’eleva fins als 9,5 milions d’euros.

Segons exposen des del Consell Comarcal del Vallès Occidental en un comunicat, el projecte respon a la necessitat de “crear un marc territorial adequat per a l’explotació de les potencialitats del patrimoni natural i cultural situades en ambdues conques de forma responsable, integrant la sostenibilitat en la gestió perquè el desenvolupament turístic del territori, l’anomenat slow tourism, es realitzi en coherència amb els valors ambientals, socials i culturals de l’entorn”. D’aquesta manera, es pensa adaptar els camins tant per al trànsit de vianants com per al de bicicletes.

Entre Besòs i Tordera hi ha comptabilitzats fins a 450 quilòmetres de camins fluvials, dels quals actualment ja hi ha un 93% que són transitables. El 7% que resta pendent obeeix a la “dificultat tècnica i/o administrativa a l’hora de tirar endavant els projectes de recuperació i adequació pertinents”. Amb aquest projecte dels Consells Comarcals i el Consorci es busca promoure’n la zona com a turística i alhora posar en valor el patrimoni cultural, socials, històric i gastronòmic de les dues conques. A més, exposen que recuperar aquests camins fluvials permetria “la connexió amb altres rutes de més ampli abast, com comarcals, nacionals i internacionals, com ara l’Eix Pirinenc, l’Eurovelo 8 o la Ruta Mediterrània”.

Recuperació dels camins fluvials | Consorci Besòs Tordera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa