MónTerrassa
Dos programes impulsaran la formació contínua a mida a empreses del Vallès

El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC) ha posat en marxa dos nous programes que donaran un impuls a la formació contínua i la orientació professional a la comarca: ‘Conforcat a Mida‘ i ‘Projecta’t‘. El secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa, i la directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC), Ariadna Rectoret, s’han reunit amb la junta directiva de la patronal Cecot per donar-li’s coneixement d’aquests nous programes “dissenyats a mida de les necessitats de les empreses del Vallès Occidental” i “100% subvencionats”, han exposat.

Per una banda, ‘Conforcat a Mida’ és un programa de formació contínua adreçat a les empreses per millorar-ne la seva competitivitat. És totalment “adaptat a les necessitats del teixit productiu de la comarca” ja que és la mateixa empresa la que dissenya la formació subvencionable. El Consorci obrirà una convocatòria de subvencions dotat amb 21 milions d’euros “en els propers dies” on les empreses podran presentar les accions formatives.

Per altra banda, ‘Projecta’t’ és un programa per proporcionar assessorament i orientació professional a les persones treballadores ocupades per “acompanyar-les en el seu procés d’adaptació als canvis del propi lloc de treball i dels sectors productius, ja bé sigui per promocionar o per canviar de sector o ocupació”. Segons exposen “el Consorci hi ha destinat 10 milions d’euros perquè un mínim de 8.000 disposin de recursos”.

Programes 100% subvencionats i abans d’iniciar la formació

Les subvencions que atorga el Departament a través del CFCC permetran que les persones treballadores puguin formar-se sense que l’empresa hagi d’assumir cap cost econòmic. A més a més, es disposarà del finançament abans d’iniciar la formació ja que “es realitza una bestreta del 100% del pagament del finançament atorgat en el moment de la resolució”.

Es preveu que més de 23.000 persones treballadores es formin amb els dos programes

Després que s’obri la convocatòria aquesta primera setmana de març, s’espera que la formació es pugui realitzar entre el mesos de maig i juny de 2023 i juny de 2024. El Departament d’Empresa preveu que més de 23.000 treballadors i treballadores de la comarca es formin amb aquests dos nous programes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa