MónTerrassa
El programa d’ocupació TransRassa ajuda a trobar feina a 21 persones trans

El programa d’ocupació TransRassa ha aconseguit en el seu primer any de funcionament ajudar a trobar feina a 21 persones trans. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa, a través de Foment de Terrassa, té per objectiu incentivar l’ocupació entre un col·lectiu que té un índex d’inserció laboral baix amb accions d’assessorament empresarial i, sobretot, a través de subvencions i bonificacions econòmiques per a la contractació. Un total de 37 empreses privades han participat en aquestes accions -16 de manera molt activa- i s’han realitzat 30 actes de sensibilització.

En línies generals, el programa ha donat cobertura a 60 persones del col·lectiu LGTBI+, que han rebut orientació per a la creació del seu itinerari d’inserció personalitzat, i 42 de les quals han estat finalment contractades per empreses del territori. TransRassa vol demostrar que la contractació de persones d’aquest col·lectiu és una “eina de responsabilitat social corporativa i les polítiques d’inclusió i diversitat com a element de competitivitat empresarial evident”.

Per a la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, les bones xifres del primer any del programa demostren “la capacitat de Terrassa per crear ocupació de qualitat i inclusiva, enfortint la col·laboració público-privada i fomentant les relacions entre administració, empreses i el teixit associatiu de la ciutat per aconseguir l’eliminació d’estereotips, prejudicis i discriminacions LGTBI+ a la societat i al món laboral”.

Sessions individualitzades

A nivell de persones usuàries, es treballa en el desenvolupament competencial per a la seva inserció laboral. Fins al moment, s’han realitzat 317 tutories d’orientació, a través de les quals s’executen itineraris d’inserció dissenyats de manera personalitzada, per a la capacitació en relació al seu objectiu professional i les demandes del mercat laboral. Amb aquestes tutories, les persones usuàries reben una diagnosi ocupacional, sessions de coneixement del mercat laboral, definició d’objectius laborals en base a motivacions i interessos, proposta de formacions professionalitzadores, sessions d’identificació i desenvolupament de competències en base a ofertes de treball reals, canals i tècniques de recerca de feina per a la millora del grau d’autonomia i tutories de seguiment, entre d’altres.

La regidora d’LGTBI+, Jennifer Ramírez, reafirma “el compromís ferm en l’aplicació de mesures que promoguin l’eradicació de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, així com garantir els drets de les persones LGTBI+ en tots els àmbits, inclòs el laboral. Amb aquest servei donem sortida a una demanda històrica del col·lectiu, que s’ha vist sobrevinguda per l’actual situació sanitària i la seva implicació en l’accés als recursos i al desenvolupament de la vida social, ja que ha suposat un increment del suport i l’atenció davant grans dificultats econòmiques i socials que afecten, sobretot, a dones trans”.

Nou comentari

Comparteix