MónTerrassa
Els productes de proximitat es refermen als mercats municipals de Terrassa

Menjar productes de proximitat, bona qualitat, i fomentar l’economia local és una activitat que cada vegada pren més importància entre els terrassencs i terrassenques que compren als mercats municipals de Terrassa. Mentre que en grans supermercats tenim productes de qualsevol lloc i en qualsevol moment, el Mercat de la Independència i el Mercat de Sant Pere aposten per reduir la petjada ecològica i tenir productes de quilòmetre 0, uns aliments que la clientela valora i consumeix cada vegada més.

“La gent vol aliments ecològics i de proximitat. Aquí busquen quilòmetre 0. Tot els altres productes ja ho tenen a grans superfícies”, afirma Joan Font, dinamitzador de l’Associació de Concessionaris del Mercat de la Independència. La presència de supermercats amb productes més barats i més a l’abast de la ciutadania no ha afectat les compres a les parades del mercat, que cada vegada més, noten com els clients busquen formatges del Turó de les Nou Cabres, hamburgueses d’elaboració pròpia o fruites de temporada. 

El mateix succeeix al Mercat de Sant Pere, i sobretot amb gent més jove: “Cada vegada hi ha més clientela jove que valora molt més el producte de proximitat malgrat tingui un cost més alt que al supermercat. Molts joves emprenedors estan buscant ubicar-se a parades de mercats municipals”, afirma Mercè Clavel, dinamitzadora del Mercat de Sant Pere. Explica que un inconvenient és haver d’anar comprant parada per parada ja que es perd més temps, quan al supermercat ho tens tot a mà i es paga tot de cop una sola vegada, però aquest és el funcionament i l’essència del mercat que molta gent busca.

Malgrat la irrupció d’altres supermercats i grans superfícies amb productes amb preus més barats, molts terrassencs i terrassenques són conscients de l’impacte mediambiental que això comporta, i decideixen seguir apostant per la qualitat i la proximitat, fomentar l’economia local i donar suport als petits productors i comerciants. Una activitat que encara s’ha fomentar i estendre més entre la ciutadania però que els mercats municipals de Terrassa valoren molt positivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa