MónTerrassa
Un primer pas per crear una comunitat energètica entorn la N-150
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental han fet els primers passos per fer possible la creació d’una comunitat energètica a l’entorn de la carretera N-150, una actuació que s’inclou en el projecte Parc Circular del Vallès, situat a l’entorn de la seu comarcal entre Terrassa i Sabadell. La Comissió Executiva del Consorci i el Ple del Consell van aprovar aquesta setmana l’inici dels tràmits per a la implementació de la comunitat energètica.

Després d’un estudi inicial pel disseny de la proposta, actualment s’està treballant en els aspectes jurídics per definir la constitució de la comunitat energètica. Ara s’inicien els tràmits jurídics per poder definir el grup promotor, els Estatuts de la comunitat, el seu Reglament, el Pla de treball del projecte, el Pla de negoci i l’estudi del consum amb la simulació de les factures.

Un canvi de model energètic necessari

“L’aposa vers la transició ecològica és ferma i per això fem passos que ens permetin fer el canvi de model energètic”, ha exposat el president del Consell, Ignasi Giménez. Amb l’inici dels tràmits “esdevenim actors en la generació d’energia renovable per al consum local aportant així beneficis socials, mediambientals i econòmics”.

Per la seva banda, el president del Consorci, Nil López, apunta que la comunitat energètica “permetrà que la generació d’energia a la Planta de Can Barba prengui més valor i pugui ser productora per l’entorn. Aquest fet dona valor als residus orgànics com a recurs energètic a la comarca”

Es preveuen ajuts dels fons Next Generation

La culminació de la constitució de la Comunitat Energètica del Parc Circular del Vallès permetrà “optar a les convocatòries que s’aprovin i es publiquin a tal efecte”. En concret, informen que “en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de desenvolupament de les comunitats energètiques, es preveuen ajuts dels fons Next Generation EU per a la creació i el desenvolupament de comunitats energètiques, principalment ciutadania, pimes i entitats locals, contribuint amb això a una descarbonització justa i inclusiva mitjançant el foment de les inversions en infraestructures verdes i la participació d’actors no tradicionalment involucrats en el sector energètic”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa