Ja podem dir que és oficialment primavera a Terrassa: aquest divendres, dia 21 de març, ha obert les portes l’Orxateria Ribera. L’establiment, ubicat al carrer de Galileu, 187, té una història gairebé centenària. Aquest any celebra el 95è aniversari i ho fa amb energies recarregades després de l’obligada aturada d’hivern.
La mítica gelateria és reconeguda a Terrassa (i més enllà) per tenir la millor orxata del món, a més de gelats naturals i cremosos fets 100% per ells. Al llarg dels anys, la seva fama ha traspassat fronteres i els seus productes han aparegut a xarxes socials i diverses televisions. Fins i tot l’any 2017 va ser escollida com una de les 12 millors gelateries de l’Estat.
Orxata i gelats elaborats 100% per ells
Els gelats son fets 100% per ells cada dia. Utilitzen matèria primera de qualitat per elaborar-los, com llet i nata fresca, amb productes de temporada i de proximitat com les avellanes de Reus o les maduixes del Maresme. Pel que fa a l’orxata, també s’elabora diàriament al seu obrador amb les xufes comprades directament a Alboraia, seguint la recepta dels seus avis.
Els fundadors de l’Orxateria van ser en Daniel i la Maria, que van venir d’Onil, un poble d’Alacant, a Terrassa. El seu net, en Torni, és qui actualment porta el negoci i elabora tots els productes juntament amb el seu equip. La fórmula del negoci familiar, gairebé centenari, està “basada en reinventar i innovar diàriament amb el millor producte, però sempre amb respecte per la tradició i processos traspassats de generació en generació”, expliquen a la seva pàgina web.
Expressen que, avui dia, l’Orxateria forma part dels records i costums dels estius de molts terrassencs i “ens agrada saber que els nostres gelats i orxata continuen sent valorats”.

