MónTerrassa
El preu mitjà de lloguer a Terrassa supera els 10 euros el metre quadrat
  • CA

El preu mitjà de lloguer a Terrassa ha superat els 10 euros el metre quadrat aquest darrer trimestre del 2022. Aquest és el cas de la majoria dels barris de Terrassa, amb l’excepció d’algunes zones del sud i del nord-est de la ciutat. Així ho demostren les dades del quart trimestre de l’any del Serveis d’Estudis i Observatori de la ciutat de l’Ajuntament de Terrassa, que indica que el preu mitjà per llogar un habitatge és exactament de 10,86€/m2, unes xifres que han anat en augment durant tot l’any.

“Els 10,86 €/m2 representen un creixement trimestral de l’1,6%, enllaçant-se tres trimestres consecutius d’ascens, i un increment anual del 3,1%” exposa l’informe, i destaquen que “aquests 10,86 €/m2 assolits en tancar 2022 representen el preu mitjà ofertat de l’habitatge en règim de lloguer més elevat d’una sèrie de dades que s’inicia el gener de de 2016”.

Quins barris son els més barats per llogar un pis?

Els únics barris de la ciutat que no han arribat als 10 euros el metre quadrat son Les Fonts i Can Parellada (8,11 €/m2), el Pla del Bona Aire, Can Tusell i Sant Llorenç (9,96 €/m2) i Les Arenes – La Grípia – Can Montllor (9,72 €/m2). Tot i així, l’estudi remarca que cal tenir en compte que aquests barris son zones amb menys de 14 habitatges en oferta en el darrer trimestre, el que dificulta “dotar de consistència alguns dels preus mitjans obtinguts”.

Quins barris son els més cars per llogar un pis?

La resta de barris es troben per una xifra superior als 10 €/m2, i fins i tot alguns superen els 12€/m2, com és el cas de Les Martines, Can Palet de Vista Alegre o Can Gonteres (també son zones amb menys de 14 habitatges en oferta en el darrer trimestre). En aquest sentit, l’informe remarca que en el cas de l’habitatge en lloguer “resulta difícil trobar un patró evident en la distribució de preus damunt la trama urbana”.

Totes les xifres i dades es poden veure plasmades en el següent mapa, on s’indiquen els preus de lloguer barri per barri.

Mapa dels preus de lloguer d’habitatge per barris de Terrassa | Servei d’Estudis i Observatori de la Ciutat, Ajuntament de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa