MónTerrassa
El preu del lloguer a Terrassa baixa i se situa de mitjana en 604,03 euros al mes
  • CA

La Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i comarca ha publicat el nou estudi sobre la situació dels lloguers a la nostra ciutat, la seva evolució, i la comparativa amb ciutats veïnes com Barcelona, Rubí, Sant Cugat del Vallès i Sabadell. L’informe, a data, 31 de desembre de 2020, té present possibles incidències en els preus de lloguer, tant de la pandèmia, estat d’alarma i llei de contenció de lloguers. D’aquesta manera, les dades indiquen que:

Terrassa, ha baixat un 3,57 % anual, situant-se en 604,03 €/mes (en el darrer trimestre ha baixat un 6,49%).

Barcelona, ha baixat un 5,67 % anual, situant-se en 939,10 €/mes (en el darrer trimestre ha baixat un 4,12 %).

Sabadell, ha baixat un 2,31 % anual, situant-se en 669,22 €/mes (en el darrer trimestre ha baixat un 5,53 %).

Sant Cugat, ha pujat 0,87 %, situant-se en 1.182,41 €/mes (en el darrer trimestre ha baixat 1,82 %).

Rubí, ha baixat un 1,61 % anual, situant-se en 689,02 €/mes (en el darrer trimestre ha baixat 1,89%).

La comparativa del lloguer mitjà durant el quart trimestre a Terrassa, respecte de les poblacions de l’entorn i de tot Catalunya (ciutats de més de 70.000 habitants), és:

Preus del lloguer

!--akiadsense-->

Des de la Cambra manifesten que en l’estudi anterior ja es considerava la possibilitat d’una rebaixa del preu dels lloguers d’habitatges, ja que el moment actual indica que hi ha “una inseguretat econòmica, sous baixos i manca de confiança en el futur, que fa que l’esperat canvi de tendència de lloguer a compra d’habitatge, no es confirmi”.

Pel que fa al lloguer de locals comercials i oficines (no així en el sector de naus industrials), hi ha “una incertesa total i una manca de demanda i un excés d’oferta, que es mantindran previsiblement en caiguda i que amb els efectes de les vendes de productes i serveis on line fan predir un futur obscur”, subratllen. En aquest sentit, recalquen que “la desocupació de locals comercials serà molt important i valdria la pena que els Ajuntaments facilitin la conversió de locals en planta baixa en habitatges, complint, òbviament les normes relatives a habitabilitat”.

L’evolució gràfica per ciutats de 2005 a 2020, és la següent:

L’evolució gràfica per ciutats de 2005 a 2020

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa