MónTerrassa
El pressupost del Consorci de Residus s’eleva a més de 36 MEUR per al 2023
  • CA

El plenari del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha aprovat aquest dimarts el pressupost pel 2023. Es tracta d’un pressupost de 36’3 milions d’euros (36.303.596,85€, concretament), el que suposa un increment de més del 10% respecte el de 2022. En nombres absoluts, una pujada de 4.775.649,08€. Ara els comptes d’aquest ens s’hauran d’aprovar dijous al Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El president del Consorci i alcalde de Matadepera, Nil López, ha assegurat que aquest pressupost “ens ha de permetre actuar per millorar les xifres de recollida selectiva als municipis consorciats i iniciar l’actualització de les infraestructures de gestió de residus de la comarca per augmentar l’aprofitament dels recursos i per tant la circularitat”. Segons informen, el 82,43% del pressupost es destina als costos de la gestió i el tractament dels residus municipals. En aquest cas s’hi destinen 29.923.588,25€.

Un nou marc legislatiu dels residus

A l’espera de l’aprovació de la nova llei catalana de residus, des de l’abril del 2022 és vigent una nova llei de residus d’àmbit estatal que “provocarà canvis en la recollida i gestió dels residus i encamina les actuacions vers nous reptes que es plantegen”. Les noves obligacions pels ajuntaments pel que fa a la recollida de diferents fraccions i els models de gestió portaran a la necessitat d’introduir “canvis a les infraestructures actuals” han exposat.

Recollides separades a finals del 2024

Pel fa a les competències municipals planteja diferents reptes. D’una banda estableix que tots els ajuntaments han de comptar el 31 de desembre de 2024 amb recollides separades del tèxtil, l’oli, els residus domèstics perillosos i voluminosos. La Llei també estableix objectius de reutilització, reciclatge i valorització per a les fraccions fins l’any 2035. També s’estableix la reducció del percentatge d’impropis que ha de contenir la recollida orgànica, que es situa en menys de 15% el 2027.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa