MónTerrassa
El President Torra presidirà la Nit de l’Empresari de Cecot
El president de la Generalitat, Quim Torra
El president de la Generalitat, Quim Torra | Twitter @JuntsXCat

!--akiadsense-->

El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, presidirà l’entrega de guardons dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial que s’entregaran el proper dimarts, 23 d’octubre, al Teatre Nacional de Catalunya en el marc de la 24a Nit de l’Empresari de la patronal Cecot.

Es preveu que prop d’un miler de persones del món empresarial assisteixin a l’acte que premiarà a un total de deu empreses d’arreu de Catalunya per la seva tasca en àmbits tant diversos com la internacionalització, la innovació o la millora de la seguretat a l’empresa, entre d’altres.

El lema de la Nit de l’Empresari d’enguany és Smart Society – Transformació digital i apoderament social, en referència a la necessitat de fer una reflexió global al voltant del creixement empresarial, les implicacions de la transformació digital en l’activitat de les empreses i el seu impacte a mitjà i llarg termini en la societat en que vivim.

L’objectiu d’aquests reconeixements és distingir les bones pràctiques en àmbits professionals i empresarials, premiar-les, fer-les públiques i compartir-les amb altres empreses i professionals. La Nit de l’Empresari ha esdevingut en els últims anys en un punt de trobada entre associats i el món econòmic, polític i acadèmic del país.

A més del president de la Generalitat destaquen, entre les principals autoritats confirmades en aquests moments, l’assistència del President del Parlament, Roger Torrent, la consellera de la Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del Govern, Ernest Maragall, el conseller de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya. Chakir El Homrani, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón o el conseller de Polítiques Digital i Administració Pública, Jordi Puigneró. A l’acte també hi assistirà el Comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez, així com també els alcaldes i alcaldesses d’ajuntaments com el de Terrassa, Manresa, Matadepera, Rubí, Sentmenat, Ullastrell i Viladecavalls, entre d’altres.

Com cada any les empreses i entitats guardonades recolliran de mans del president de la Cecot i dels presidents de les entitats promotores dels diferents guardons, el seu premi. Com ja vam publicar fa uns dies, els guardons d’aquest any, han recaigut sobre:

Empresa més internacional – promogut per FEM i patrocinat per PORT DE BARCELONA

MACSA ID, de Sant Fruitós del Bages

Macsa ID té els seus orígens a l’any 1908 en la companyia Framun, fabricant i distribuïdora de segells de cautxú a Manresa. L’any 1989 Macsa ID assumeix el potencial de la tecnologia làser de codificació i marcatge a l’estat espanyol i l’any 1996, inicia la seva distribució per tot el món. L’empresa disposa de quatre delegacions pròpies arreu del món: a la Xina on hi treballen prop de 25 persones, Regne Unit amb una plantilla de 9, Portugal amb 5 persones dedicades a servei comercial i tècnic, i Malàisia, aquesta última oberta recentment i que permet donar servei a tots els països de l’Àsia Pacífic. L’empresa ja s’està produint a Macsa Xina i està preparant també la producció a la India. Des de la central a Sant Fruitós de Bages, l’equip comercial internacional dona servei a 84 països. Macsa ID s’ha convertit en una de les cinc empreses referents en el món de làsers per codificar i marcar i és la primera empresa en el món a desenvolupar un làser per codificar en dinàmic.

Reconeixement a la Innovació – promogut pel Club Cecot Innovació i tecnologia

CEBIOTEX, de Terrassa

L’enginyer tèxtil Joan Bertran, juntament amb l’Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona i la UPC Terrassa (INTEXTER), impulsa un projecte R&D per desenvolupar una membrana tèxtil, que allibera altes dosis locals de quimioteràpia, (no tòxica per la resta del cos), immediatament després de l’extirpació d’un càncer. És a dir, quedar net de cèl·lules tumorals, després de la intervenció.

L’any 2012 es crea CEBIOTEX, spin-off d’ambdues institucions catalanes, amb l’objectiu de fer arribar la R&D a la població pediàtrica i adults. Amb 3 rondes de finançament tancades, té patentada la plataforma tecnològica d’alliberament de fàrmacs als EEUU, UE i Xina; disposa de tecnologia i equips de producció propis, per la producció amb condicions farma i desenvolupament regulador del seu primer fàrmac. El repte a partir d’ara és signar acords de llicència amb farmacèutiques per obtenir rendibilitat dels socis i viabilitat empresarial del projecte.

Comerç més dinàmic – patrocinat per Helvetia Seguros

DORMITY, de Terrassa

Categoria amb el suport de CCAM

L’any 2006 l’empresa Sueños Logística, SL crea la marca de retail Dormity.com amb la visió de ser la cadena del descans de referència del sector. L’empresa disposava de fàbrica de tapisseria i l’any 2014 la companyia es va integrar verticalment amb l’obertura d’una fàbrica de sistemes de descans de 5.000 M2 i va inaugurar el seu centre logístic a Terrassa, dotat amb els sistemes tecnològics més innovadors i avançats. Avui, l’empresa compta amb una botiga online i una xarxa de 51 punts de venda repartits per tot Catalunya, el País Basc i Andorra, venent, de mitjana, 200 matalassos al dia. Dormity, amb la col·laboració d’investigadors del Parc de Recerca del Campus de la UAB, ha implementat a les seves botigues el sistema tridimensional Kynexa que permet recomanar de manera personalitzada, el matalàs que facilitarà un millor descans i el no agreujament d’algunes de les patologies físiques lleus més comunes.

Millor jove iniciativa empresarial – promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris en col·laboració amb la BANC

COMSER, de Terrassa

L’any 2009, Jaume Vallet Xicoy comença el seu projecte com a consultor freelance per a la indústria farmacèutica oferint serveis de validació. Degut al creixement de projectes i la incorporació del servei d’auditories, l’any 2013, amb 36 anys, crea l’empresa COMSER S.L. des d’on ofereix un servei de consultoria global de compliment GMP per a laboratoris farmacèutics. Aprofitant la tendència de la indústria farmacèutica per al desenvolupament de nous fàrmacs d’origen biològic, COMSER potencia la seva especialització en equips i processos de fabricació en entorn asèptic i processos d’estabilització a través de la liofilització creant un laboratori de desenvolupament de processos propi.

COMSER ha estat capaç de fer-se un lloc dins la indústria farmacèutica recolzant-se en els valors de la qualitat, la flexibilitat i la humilitat. En els últims tres anys han passat de ser un equip de 3 a 25 persones. El seu repte més immediat passa per la internacionalització mitjançant aliances estratègiques.

4rt Reconeixement CaixaBank a la PIME responsable

AIROS GLUTEN FREE, d’El Papiol

L’any 1962 inicia l’activitat en un petit obrador-comerç de barri. Si bé en l’actualitat la intolerància al gluten està prou normalitzada, als anys 80 els clients d’AIROS queien en la desesperació de no poder oferir als familiars afectats, sovint infants, uns productes d’obrador que poguessin consumir. L’any 2007 l’empresa decideix optar per la fabricació de productes 100% lliures de gluten amb el conseqüent risc que això suposava, tanmateix AIROS GLUTEN FREE considera que l’aposta ha significat una millora substancial en la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. L’estreta col·laboració que mantenen amb escoles, menjadors socials i les Associacions de Celíacs de tot el territori nacional reforça aquest vincle tan especial. Amb només 38 treballadors, AIROS disposa d’una política de recursos humans molt focalitzada a la formació i seguiment individual dels seus treballadors que prioritza la promoció interna.

3r Premi Prevint

FUNDACIÓ AMPANS, de Santpedor

AMPANS és una fundació que acompanya i dona suport a les persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat perquè puguin desenvolupar els seus projectes de vida, vetllant pels drets i generant suports i oportunitats que ho facin possible.

Des de la seva fundació l’any 1965 treballen per una societat més inclusiva i amable amb les persones, amb el compromís de fer d’AMPANS una entitat sostenible, que aporti valor a la societat.

Associació empresarial

ASSOCIACIÓ CATALANA DE RECURSOS ASSISTENCIALS – ACRA

Categoria fora de concurs.

ACRA és una organització empresarial sense ànim de lucre, fundada el 1989, que agrupa el 70% d’entitats i empreses dedicades a prestar recursos assistencials a tot Catalunya, com residències assistides, centres de dia, centres sociosanitaris, hospitals de dia, habitatges tutelats, tuteles, ajuda a domicili, tecnologies de suport i cura o teleassistència. Compta amb més de 400 socis que representen més de 1.000 serveis i que donen feina a 41.000 persones de manera directa i més de 10.000 de manera indirecta. Els serveis de teleassistència i ajuda a domicili associats a ACRA atenen unes 170.000 persones. Aquest any, ACRA ha desenvolupat un portafoli estratègic que analitza la situació actual de l’organització i del sector de l’adult gran a Catalunya, a més de fixar els eixos estratègics pel període 2018-2020 i això els ha valgut el Reconeixement Cecot 2018.

Empreses centenàries

MOBLES LLOVERAS (101 anys) de Terrassa

L’any 1917, Eloi Lloveras va impulsar la botiga de mobles del número 44 del Raval de Montserrat i durant les generacions posteriors el negoci va créixer fent necessària l’adquisició d’altres locals a la ciutat. Miquel Lloveras Morros, besnet del fundador, amplia el negoci annexant l’edifici neogòtic de l’arquitecte Lluís Muncunill a les botigues. I avui, la cinquena generació, Xavi Lloveras com interiorista, i Miquel Lloveras com arquitecte, aporten al negoci una oferta integral per al client que busca un projecte, un assessorament de qualitat i un servei professional.

CASAMITJANA (100 anys) de Terrassa

Casamitjana va iniciar els seus serveis l’any 1918 a Terrassa amb la venda de mobiliari. A partir de la incorporació del fill dels fundadors, Josep Casamitjana, l’empresa s’ha consolidat com un referent en el mobiliari de disseny. Està influenciada per l’obra d’arquitectes com Le Corbusier, Saarinen, Frank Lloyd Whrigt o Alvar Aalto, que Santi Casamitjana com a tercera generació del negoci ha seguit tenint com a referents. L’any 2011 va obrir un nou showroom a Barcelona i actualment està formada per un equip de 14 persones i dirigida per Oriol Casamitjana, quarta generació d’una família dedicada al moble.

Personalitat

SR. MIQUEL MARTÍ, empresari i president de Grup Moventia

Categoria fora de concurs.

Miquel Martí Escursell és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i màster en direcció i administració d’empreses per l’IESE. És l’actual president de Moventia, i forma part de la tercera generació que lidera l’empresa familiar fundada l’any 1923 pel seu avi, Miquel Martí Adell. Comença la seva etapa professional l’any 1978 compatibilitzant la seva formació acadèmica amb la seva experiència professional accedint a tots els llocs de treball fins aconseguir la màxima responsabilitat del grup. Sota la seva direcció, Moventia ha viscut un moment de creixement i expansió mitjançant l’adquisició d’altres empreses.

Avui Moventia compta amb més de 4.000 professionals, compromesos amb la mobilitat i sempre fidels als seus valors que faran possible assolir nous objectius empresarials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa