MónTerrassa
Els Premis Muncunill posen de nou Terrassa com a referent en innovació
  • CA

Terrassa vol convertir-se en referent en la innovació i una manera de fomentar-ho és amb els Premis Muncunill. El pròxim dijous 7 d’octubre, el Teatre Principal acollirà una nova edició d’aquest certamen impulsat des de l’Ajuntament de Terrassa, que reconeixerà en cinc categories els projectes, persones, entitats o empreses que aposten per ser creatives en el seu àmbit. L’acte de lliurament, conduït per la periodista Sheila Alen, es farà a les 18.30h, amb reserva prèvia i limitació d’aforament, per complir amb les mesures de seguretat i prevenció vigents per la pandèmia de Covid. Per aquelles persones que la vulguin seguir en directe, es podrà fer a través del canal de Youtube de l’Ajuntament.

Prèviament al lliurament dels premis, tindrà lloc una conferència a càrrec de Núria Salán, professora i sotsdirectora de l’ESEIAAT i Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, sota el títol “El llegat Montessori a Terrassa: Innovació i diversitat”. L’acte també comptarà amb els parlaments institucionals i clourà amb la representació d’un fragment de l’espectacle “Fenomen”, a càrrec de Quim Girón, artista i creador de circ contemporani i Moon Ribas, coreògrafa cíborg.

Els Premis Muncunill busquen l’excel·lència en cinc àmbits ben diversos:

-Innovació Local a la persona, institució, empresa, projecte o associació de tot tipus, que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la ciutat de Terrassa i per a la societat en general.

-Innovació Empresarial d’àmbit Estatal a l’empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat.

-Innovació Cultural d’àmbit Estatal a la persona, institució, empresa, projecte o associació de tot tipus, que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en el sector cultural.

– Innovació Social d’àmbit Estatal a la persona, institució, empresa o associació que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en l’àmbit social.

– Innovació Honorífic, a la persona que hagi desenvolupat una tasca innovadora de gran rellevància durant la seva carrera professional. Enguany, el jurat ha decidit reconèixer Laura Tremosa, segona dona catalana en obtenir el títol d’Enginyera Industrial, pionera al nostre país en el camp de les ciències pures, entusiasta del desenvolupament tecnològic i impulsora del feminisme.

El regidor d’Innovació, Pep Forn, ha refermat la voluntat de l’Ajuntament de Terrassa a mantenir els Premis Muncunill malgrat “les dificultats i canvis en el calendari”, sobretot en uns moments com l’actual, ja que es tracta d’uns reconeixements “que sempre han estat importants i necessaris, però que en la situació actual són del tot imprescindibles per posar en valor i reconèixer les iniciatives innovadores i les seves aplicacions i beneficis en la societat”. Forn ha afegit que “Terrassa, sempre ha estat un referent de la innovació entesa com a base de progrés. En aquesta línia, els premis Muncunill volen fer extensiva i propera la innovació i reconèixer, al mateix temps, la feina, l’esforç i el compromís de totes aquelles persones que treballen per fer una societat millor a través de la innovació i de les seves múltiples aplicacions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa