MónTerrassa
Els Premis Cambra Terrassa 2022 exigeixen acabar la B-40 i perllongar-la

Els Premis Cambra 2022 s’han lliurat aquest dijous 14 de juliol en el marc d’un acte relacional al Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat i han defensat la necessitat d’acabar i perllongar fins a Sabadell el IV Cinturó -Ronda Vallès, Autovia Orbital, Ronda Nord, B-40 són altres de les denonimacions que ha rebut la via.

Els guardons tenen com a repte combinar tres elements clau dels valors que aporta l’entitat: el reconeixement als mèrits empresarials en diferents facetes, la creació d’un espai relacional per al teixit empresarial i reivindicar els interessos generals de les empreses del territori per al foment de l’activitat econòmica en general. L’acte ha combinat espectacle, entreteniment i reconeixement.

L’espectacle “El show de la B-40”, produït per Mola Produccions, amb qui hi col·labora Miquel Gorriz, reconegut director teatral, s’ha centrat en la reivindicació “de la necessària i urgent finalització del Quart Cinturó com a infraestructura cabdal per l’activitat socioeconòmica de la demarcació de la Cambra, de Catalunya en general i on el potencial d’Olesa de Montserrat és molt significatiu.”

L’indret escollit per a aquesta edició és el Teatre de la Passió, dissenyat per l’arquitecte dee Terrassa Jan Baca i Pericot, construït expressament per allotjar sessions d’una de les escenografies de majors dimensions a nivell internacional, ja que en nombre d’actors, que poden arribar als 500 en cada representació.

El president Ramon Talamàs

En l’edició d’enguany dels Premis Cambra 2022, el president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, no ha fet un discurs, sinó que en el format teatral de l’esdeveniment l’actor David Olivares, que interpreta el paper de presentador del magazín “El Show de
la B40”, li ha fet una entrevista.

“La voluntat de la Cambra és anar rotant els seus actes per totes les poblacions de la demarcació i l’elecció d’Olesa deriva d’una notificació que vàrem rebre del seu Ajuntament d’un acord per unanimitat del seu plenari del 23 de Setembre de l’any 2021 en el qual es demanava que el tram entre Abrera i Terrassa de la B40 entrés en funcionament durant l’any 2022. Un tram, com deia la resolució, farcit de despropòsits, promeses incomplides i retards inexplicables. Com que compartim la diagnosi i la necessitat, l’acord amb l’alcalde i amb la col·laboració de la Fundació La Passió d’Olesa, a qui també vull agrair les facilitats i el seu interès, ens ha portat fins aquí”.

“Només aprofito per reclamar a les autoritats més coordinació, menys duplicitats i tancar d’una vegada el paper cameral i el nostre necessari finançament per poder ajudar més al teixit empresarial. Soc conscient que tenen sobrat coneixement de les nostres reivindicacions, que són justes, i ara no els cansaré amb repetir-nos. Només els demano decisions franques, explícites i raonades.”

Les tres empreses guanyadores

El Jurat dels Premis Cambra 2022 ha atorgat el Premi Cambra a la Internacionalització a European Flavours & Fragrances Spain (Rubí); el Premi Cambra a la Innovació a Bio-Fil (Terrassa) i el Premi Cambra a la Sostenibilitat a Hercal Diggers (Terrassa).

European Flavours & Fragrances Spain (Rubí), Premi Cambra 2022 a la Internacionalització

Fundada l’any 2013, European Flavours & Fragrances Spain, situada a Rubí, es dedica a la fabricació i la comercialització d’aromes destinades a la indústria de l’alimentació i les begudes.

Actualment, European Flavours & Fragrances Spain, amb clara vocació internacional des de la seva creació, desenvolupa un model d’exportació directa a clients estratègics de països emergents, agents comercials i distribuïdors exclusius, a més de comptar amb filial comercial i oficines comercials internacionals. Actualment, exporta els seus productes a 36 països d’arreu del món, entre els quals s’hi troben: Nigèria, Marroc, Regne Unit, Turquia, Emirats Àrabs Units, Ucraïna, Rússia, Filipines, Kuwait, Malàisia, Jordània, Pakistan, Singapur, Ghana, Vietnam, Kènia i l’Aràbia Saudita, entre d’altres.

La companyia compta amb 22 treballadors i treballadores i també amb 4 estudiants en pràctiques en la modalitat de Formació Professional Dual, per la qual European Flavours & Fragrances Spain hi té una aposta ferma, a més de col·laborar de forma estreta amb diferents empreses i institucions locals.

Amb l’aplicació d’una estratègia “close to market”, la companyia coneix i actualitza de forma continuada les necessitats dels seus clients, per oferir-los aquells productes que requereixen. European Flavours & Fragrances Spain manté una política de millor, adaptació i innovació dels productes i serveis orientada al posicionament en els mercats internacionals, amb la incorporació de laboratoris de R+D. A més, compta amb un pla de formació i sensibilització en internacionalització per al seu equip professional.

www.effgroup.com

Bio-Fil (Terrassa), Premi Cambra 2022 a la Innovació

Biología y Filtración SL (Bio-Fil), va néixer l’any 2011 i es dedica a la creació, patent i millora dels sistemes de tractament de les aigües residuals, tant municipals com industrials. Compta amb oficines a Terrassa i a Santa Eulàlia de Ronçana.  Bio-fil ha registrat diferents patents de sistemes biològics i productes.

Darrerament, ha dissenyat un nou procés innovador que unifica dues tecnologies en una més compacta. Aquest procés permet augmentar la capacitat de tractament en més d’un 35% d’una depuradora municipal sense necessitat d’ampliar l’obra civil, eliminant la totalitat de la matèria orgànica, i eliminant una gran part dels contaminants emergents, com ara fàrmacs, disruptors endocrins, etc. fet que no es pot eliminar en instal·lacions convencionals, així com canviar el color de tot tipus d’aigua sense la necessitat d’afegir reactius químics.

El projecte s’ha dut a terme en el marc del programa Ris3Cat d’ACCIÓ, de la Generalitat de Catalunya, que està centrat en la elaboració d’estratègies de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent que s’ajustin al potencial d’innovació. Bio-Fil duu a terme projectes conjunts amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

www.bio-fil.es

Hercal Diggers (Terrassa), Premi Cambra 2022 a la Sostenibilitat

Hercal Diggers (Terrassa) va néixer l’any 2006 i es dedica al sector de la construcció: obra civil, moviment de terres, enderrocs i fabricació d’àrids reciclats i de formigó. Compta actualment amb una plantilla professional formada per 180 treballadors

Ha posat en marxa a Terrassa la planta de valorització de residus “H-Zero”, la primera i única instal·lació estatal que transforma els residus de la construcció en àrids reciclats rentats d’excel·lent qualitat i aptes per a la fabricació de formigó sostenible. Així, Hercal Diggers, especialista en enderrocs, recicla la runa i racionalitza l’ús de materials naturals a l’hora de produir formigó, ja que utilitza els àrids reciclats rentats obtinguts al procés. Amb la planta “H-Zero”, Hercal Diggers persegueix aconseguir ser neutre en emissions. De fet, l’any 2021, la companyia va tractar 100.000 tones de residus, que es van reciclar i no van anar a parar a abocadors.

A més, amb l’objectiu de descarbonitzar part de l’activitat industrial, varen incorporar 3.000 m² de plaques fotovoltaiques, que redueixen el consum energètic de les oficines i de la planta. Hercal Diggers duu a terme un càlcul de la petjada de carboni en la seva activitat, així com el càlcul de la petjada hídrica. Cal remarcar també la incorporació d’una planta de decantació que els permet reutilitzar el 100% de l’aigua utilitzada en el procés de rentat dels àrids. D’altra banda, han incorporat també una excavadora híbrida i carregadors elèctrics a l’aparcament de la companyia per a un procés de substitució de la flota de vehicles cap a cotxes elèctrics.

Hercal Diggers, des de l’any 2007 és una de les més de 2.000 entitats adherides a la xarxa espanyola del Pacte Mundial i els seus 10 principis universals de conducta i acció en matèria de drets humans i empresa. Col·labora amb centres especials de treball i duu a terme accions de Responsabilitat Social Corporativa: com ara accions de conscienciació sobre el reciclatge amb estudiants universitaris, patrocini d’equips esportius (Unió Colomenca d’Atletisme i cadet femení del Club Handbol Terrassa), col·laboració amb campanyes solidàries, etc.

www.hercal.es

Jurat multidisciplinari dels Premis Cambra 2022

El passat dilluns 23 de maig al matí, el Jurat dels Premis Cambra es va reunir per valorar les 36 candidatures presentades i decidir les tres empreses guanyadores, una per cadascuna de les categories obertes a la participació: Internacionalització, Sostenibilitat i Innovació. Totes les candidatures eren mereixedores d’un guardó, per la seva implicació, esforç i tenacitat en la gestió de la companyia en les tres àrees esmentades, però només tres podien ser seleccionades per obtenir el Premi Cambra 2022.

El jurat dels Premis Cambra 2022 està format per les següents personalitats del món empresarial, de l’administració, empreses guardonades en edicions anteriors dels Premis Cambra i mitjans de comunicació:

President del Jurat dels Premis Cambra 2022:

 • Santiago Sabatés i Mas, vicepresident primer de la Cambra de Terrassa

Membres del Jurat dels Premis Cambra 2022:

 • Dídac Solà i Sánchez, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.
 • Pere Masachs, membre del Ple i de la Comissió dels Premis Cambra de la Cambra de Terrassa.
 • Pepe García Balagué, director general de Folgarolas Tèxtil SA, empresa que va obtenir el Premi Cambra 2019 a la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament.
 • Jordi Aguasca i Marsà, director de Transformació Tecnològica i Disrupció d’ACCIÓ (Generalitat de Catalunya).
 • Albert Closas, director del programa “Valor Afegit” de TV3.

Secretària del Jurat dels Premis Cambra 2022: Susanna Patiño, secretària general de la Cambra de Terrassa

Guardó al lideratge empresarial a l’empresari terrassenc

Josep de C. Torrella Cascante, president i fundador de Torrella Ingeniería – Arquitectura és l’empresari reconegut amb el Premi Cambra 2022 al Lideratge Empresarial.

Torrella Ingeniería – Arquitectura compta amb 53 anys d’història. L’any 1959, Josep de C. Torrella, Doctor Enginyer Industrial, va fundar el despatx professional d’enginyeria i arquitectura Torrella, que esdevindria una de les primeres empreses de consultoria professional independent del país. A més, és soci fundador i conseller d’Ingest, Ingeniería y Gestión, promoguda pel Banc Industrial de Catalunya, i membre fundador de l’Associació d’Empreses d’Enginyeria i Consultoria Independents de Catalunya (ASINCA).

El Dr. Torrella va compaginar la seva activitat a la companyia amb la docència com a Catedràtic de Construcció i Arquitectura Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va ser cap del Departament d’Enginyeria de la Construcció a la mateixa universitat i fou condecorat amb la medalla de plata de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona. Cal remarcar que va ser membre fundador de la Universitat Internacional de Catalunya, i que durant tota la seva trajectòria acadèmica ha dirigit diferents tesis doctorals i projectes de final de carrera.

Josep de C. Torrella ha estat reconegut amb la medalla Francesc Macià per part de la Generalitat de Catalunya i guanyador dels Premis Bonaplata en Projectes Industrials en les edicions de 1993, 1996 i 2001. El Dr. Torrella va rebre una Menció Especial en els Premis 150 anys dels Enginyers Industrials (COEIC). Al llarg de la seva trajectòria s’ha ocupat del disseny, enginyeria i l’arquitectura de grans edificis industrials, com ara la seu de Samsung a L’Hospitalet de Llobregat, Condicionament i Docks, del Gremi de Fabricants de Sabadell, un pàrquing per a 20.000 vehicles al magatzem del Port de Barcelona, l’edifici DFactory del Consorci de la Zona Franca o l’Edifici Kinesia, del Grupo Puig a Vacarisses, entre d’altres grans projectes.

Tots els Premi Cambra al Lideratge Empresarial

2021 Ignasi Cusidó Simón (Fundador de Lamp SA)
2019 Joan Vert i Rossell (Fundador de Vallès Car Holding)
2018 Antoni Bellido i Quesada (Fundador i president d’IMC Toys)
2017 Baldiri Miret i Ollé (President del Grup LAMIRSA – Laboratorios Miret, S.A. , Venta de Especialidades Químicas, S.A. i VEDEQSA, INC.)

2016 Josep Colom-Noguera i Vila (President d’INDUSTRIAL GRADHERMÈTIC)
2015 Ramon Comellas i Fusté i Ramon Pons i Simón (Presidents i Co-fundadors CIRCUTOR, SA)

2014 Antoni Amat i Armengol (fundador STAMP, SAU)
2013 Werner Knuth (President d’honor del GRUP PALEX)
2012 Ramon Capella i Armengol (fundador i president honorari del Consell d’Administració de l’empresa TELSTAR)

2011 Miquel Lloveras Martí i Emili Lloveras Martí (presidents SA Martin Lloveras)
2010 Faust San José Pérez (president del Consell d’Administració del GRUP ARCADÍE ESPANYA)

2009 Manuel Lao Hernández (president de CIRSA i NORTIA CORPORATION)
2008 Josep Maria Pujol Artigas (president del GRUP FICOSA)

Els guardons de la Cambra tenen el seu origen en l’any 1977

Els guardons de la Cambra tenen el seu origen en l’any 1977, quan aquesta institució ja premiava les empreses exportadores amb les Medalles al Mèrit Exportador, i donava també distincions al comerç a través de l’acte de cloenda de la tradicional Setmana del
Comerç. Tots dos actes reconeixien, de manera pionera en el seu moment, la tasca comercial i internacional de les empreses de la demarcació.

Aquests esdeveniments es van mantenir de forma ininterrompuda fins l’any 2000 quan es varen crear els Premis Cambra, uns guardons que tenen la voluntat de mantenir l’esperit fundacional de 1977 i ampliar-lo als àmbits de servei a l’empresa amb els quals
s’identifica l’entitat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: JordiP a juliol 14, 2022 | 23:11
  JordiP juliol 14, 2022 | 23:11
  Totalment d'acord en la necessitat d'un enllaç tipus autovia emtre Mataró i Vilanova i La Geltrú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa