El cuiner egarenc Pol Pratcorona Martínez
El cuiner egarenc Pol Pratcorona Martínez | Cedida

!--akiadsense-->

Pol Pratcorona Martínez és el propietari del restaurant L’Indret de Terrassa, ubicat al carrer de les Escaletes, 8. El cuiner egarenc va participar amb èxit en la 4a Edició Chef de tapa ibérica Covap 2019 promocionat pel Basque Culinary Center. La competició va tenir lloc a Alacant el passat 2 de setembre. Es tracta d’un concurs a nivell estatal i que consisteix en l’elaboració d’una tapa 100% ibèrica. Món Terrassa ha pogut parlar amb el xef egarenc perquè expliqués la seva experiència sobre el concurs després d’aconseguir un meritori tercer lloc.

En què consistia la prova?

Amb el temps d’una hora s’havia d’elaborar una tapa on l’ingredient principal és el porc ibèric. El concurs et proporciona una àmplia llista de les diferents parts del porc per fer la recepta que tu vulguis on el pernil ibèric és l’ingredient protagonista. Posteriorment, l’has de presentar a un jurat composat per 3 professionals.

Quina tapa va decidir presentar?

Vaig fer un caneló de presa ibèrica farcit d’albergínia fumada, escuma de pernil ibèric amb els seus encenalls, emulsió de romaní i pinyons.

El plat presentat per al cuiner egarenc
El plat presentat per al cuiner egarenc | Cedida

!--akiadsense-->

Participa sovint en aquests concursos culinaris?

Era la primera vegada que participava en aquest concurs en concret però ja ho he fet en d’altres. Per exemple, fa uns anys vaig participar al llagostí de Vinaròs i la gamba vermella de Dènia. Vaig als concursos perquè m’agraden molt aquests reptes culinaris i formar-ne part també em permet créixer professionalment.

Satisfet amb el tercer lloc? Aspirava a guanyar el concurs?

Un sempre s’apunta en aquest concursos amb l’aspiració de guanyar, clar que sí. A més a més, no és una recepta que s’hagi pensat en dos minuts però, per altra banda, no és només el fet de guanyar o no, si no que hi han altres aspectes molt interessants com conèixer més professionals del sector, proveïdors, etc… Estic més que satisfet amb la tercera posició, ja que com ja he dit, en aquest concurs era la primera vegada que m’hi presentava, i també hi participaven alguns restaurants reconeguts per una de les guies de més prestigi del país com la Guia Repsol. Crec que és una molt bona oportunitat per posar-nos al mapa tant el restaurant l’Indret com la ciutat de Terrassa.

Pratcorona amb els dos finalistes del concurs de tapa ibèrica
Pratcorona amb els dos finalistes del concurs de tapa ibèrica | Cedida

!--akiadsense-->

Nou comentari