MónTerrassa
Els pobles de la comarca incorporen nous agents cívics
  • CA

Des d’aquest dilluns, 16 de maig, els pobles de la demarcació de Terrassa incorporen nous agents cívics. Castellbisbal, Matadepera, Ullastrell, Viladecavalls i Vacarisses són cinc dels deu municipis que comptaran amb aquest servei, fruit del programa Treball i Formació, de la Generalitat de Catalunya.

No són les úniques contractacions que s’han realitzat dins d’aquesta acció, que té com a objectiu “afavorir la contractació de persones en situació d’atur, perquè puguin adquirir una experiència laboral i competències professionals a través de la formació, facilitant així una posterior inserció al mercat de treball”. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha estat el responsable de donar la benvinguda als participants, presentar-los la institució i “encoratjar-los” a poder accedir a futures convocatòries de treball de l’administració pública.

Un total de 21 persones treballaran al Consell Comarcal, al mercat comarcal Mercavallès i a 10 ajuntaments del Vallès Occidental. A més dels cinc mencionats, les altres cinc administracions locals que participen al programa, i que comptaran amb agent cívic són Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès i Sentmenat.

Majors de 52 anys

En aquesta ocasió el programa Treball i formació es destina a tres col·lectius: majors de 52 anys; persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació i persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania.

A part dels agents cívics, dues persones treballaran com a peons de manteniment a les instal·lacions del Consell Comarcal i de Mercavallès. Finalment, cinc tècnics i tècniques realitzaran funcions específiques en àmbits del Consell Comarcal com ocupació, indústria, comerç i a l’àrea de Territori.

Al mes de febrer d’aquest any ja es van incorporar 11 persones en el marc del programa Treball i Formació que estan treballant a diferents àrees del Consell Comarcal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa