MónTerrassa
Plans de pensions de cicle de vida, pensant en una jubilació tranquil·la
  • CA

“Els plans de pensió de cicle de vida són productes finalistes amb un horitzó temporal concret: el moment de jubilació”, explica Esther Pichardo, directora d’Estalvis i Pensions del BancSabadell Vida i Pensions, que assegura que es tracta d’una bona elecció per aquelles persones que són estalviadores i que volen complementar la seva futura pensió de jubilació per gaudir de la major tranquil·litat possible. A més, aquests plans permeten adaptar-se al pas del temps i a les necessitats de cadascú. A mesura que els participants van fent anys i acostant-se a l’edat de jubilació, els gestors professionals poden adaptar aquests plans a la seva situació personal i necessitats econòmiques. “Els plans tenen en compte l’horitzó temporal del client i es van adaptant anualment les inversions”, explica Pichardo.

Per tant, l’estalviador pot planificar d’una manera tranquil·la la seva jubilació, que s’anirà adaptant de manera automàtica any rere any. “Els productes permeten una gestió adaptada a allò que li queda a cada client per cobrar el pla, d’aquesta manera es redueix el risc quan s’està a punt de fer-lo efectiu”. A més, en el cas del Sabadell Plans de Futur, els plan de pensions basats en el cicle de vida de Banc Sabadell, poden tenir dues variables clau: el perfil de risc del client i la proximitat de la data estimada de jubilació. “Els experts diuen que una persona de trenta anys que no cobrarà fins als 65 anys pot invertir principalment en renda variable, el resultat del qual és normalment superior a la renda fixa. I la part que inverteixi la renda fixa, fer-ho a llarg termini, per aprofitar la major rendibilitat dels tipus d’interès a llarg termini”, subratlla la directora d’Estalvis i Pensions.

D’aquesta manera, amb el pas dels anys, aquest mateix estalviador “haurà d’anar reduint el pes de la renda variable i la duració de la fixa, per anar fent un pla més conservador i que quan arribi el moment del cobrament no estigui exposat als alts i baixos dels mercats financers”, matisa Pichardo. Assegura que no existeix una fórmula màgica, però sí que és important “començar a estalviar des de jove, per poder anar incrementant l’estalvi a mesura que et fas gran. Un treballadors de menys de 30 anys és probable que no aconsegueixi estalviar més enllà d’un 5-10% al mes, però si ascendeix professionalment, és factible que el seu salari creixi, i pugui estalviar prop d’un 20%”.

La responsable del Banc de Sabadell també diu que aquests productes, com el Sabadell Plans de Futur, estan tenint cada dia una “major” acceptació, sobretot per la preocupació creixent sobre la sostenibilitat del sistema públic de pensions. Tanmateix, abans de contractar-ne un, recorda que convé analitzar amb deteniment quin és el més indicat, en base a diferents paràmetres, com el nivell de risc que s’està disposat a assumir o el tipus de pla que es vol tenir. “Tot això acabarà influint en la rendibilitat final que s’obtindrà. Per això és clau tenir l’assessorament d’un professional, que ajudarà a escollir el pla de pensions que millor s’adapti a les necessitats de cadascú”.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa