MónTerrassa
Pimec creu que la reforma laboral no respon a les necessitats de les pimes
  • CA

PIMEC Vallès Occidental ha lamentat que la reforma laboral no dona resposta a les necessitats de les pimes. Al llarg d’un acte presencial al Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER), el president de la patronal al territori, Josep Maria Catalán, ha valorat positivament la voluntat de la reforma, però ha lamentat que no ha comptat amb la participació de les pimes, tot destacant la importància que aquesta tindria pel teixit productiu local amb un fort pes del sector industrial a la comarca. D’altra banda, ha agraït a l’ICATER la seva col·laboració en la cessió de l’espai: “Aquest acte és un exemple de cooperació entre institucions com a element fonamental dins aquests moments d’incertesa”.

Abans del discurs del cap de la Inspecció Territorial de Treball de Barcelona Pedro Checa, sobre les novetats en matèria de subcontractació i ERTOs, Ignasi Puig, degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa, ha posat també en valor la col·laboració institucional entre entitats a l’hora d’apropar a la societat i les empreses els temes d’actualitat i de molt interès i transcendència, com ha estat el cas de la reforma laboral.

A continuació, Emma Gumbert, vicepresidenta de PIMEC i copresidenta de la Comissió Laboral de PIMEC, ha avisat que la reforma laboral incideix principalment en el marc de la contractació de les pimes, restringint i penalitzant la contractació temporal, i ha recordat que ara els sectors en què l’adaptació a les necessitats del mercat s’articulava amb el contracte d’obra i servei, hauran de replantejar les fórmules de contractació i flexibilitat. “El contracte fixe-discontinu guanya protagonisme”, ha indicat després de dir que la reforma “no ha abordat en profunditat les eines necessàries per a un mercat laboral que ha de ser capaç d’adaptar-se als canvis ni proporciona eines per integrar al mercat els col·lectius amb més dificultats, com els joves o els sèniors”.

La cloenda ha anat a càrrec del secretari general de la patronal, Josep Ginesta, qui ha manifestat que aquesta reforma “és puntual i no dona resposta a les necessitats de les pimes en polítiques actives i passives d’ocupació, o en matèria de formació a l’hora de cobrir llocs de treball”, entre altres qüestions. També ha parlat d’oportunitats perdudes, com la necessitat de democratitzar el diàleg social i la negociació col·lectiva per posar-hi les pimes, i ha alertat que la reducció de contractes laborals pot tenir molt a veure amb les limitacions d’aquesta reforma. 

Finalment, ha explicat que PIMEC està posant llum i continuarà defensant els canvis necessaris en cas que es convalidi al Congrés com a Projecte de Llei, i que per fer-ho, escoltarà la veu dels associats i agremiats a l’entitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa