MónTerrassa
PIMEC exigeix un acord per a l’ampliació de l’aeroport

PIMEC ha exigit “responsabilitat” al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Govern central per arribar a un acord que doni llum verda a l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradelles Barcelona – El Prat. La patronal catalana demana una reunió urgent entre els dos governs perquè trobin una nova via que permeti tirar endavant el projecte d’ampliació de l’aeroport, una mesura que la patronal ha definit com a “necessària per a la competitivitat del país”.

Antoni Cañete, president de PIMEC, ha assenyalat en un comunicat que “no podem acceptar que es retiri aquesta inversió” ja que considera que l’Aeroport de la capital catalana és “un dels principals motors de competitivitat, ocupació i futur de Barcelona, Catalunya, Espanya i tota la regió Euromediterrània”. Cal recordar que es tracta d’un projecte que compta amb una inversió d’un total de 1.700 milions d’euros, que convertirien l’Aeroport de Barcelona en un hub aeri internacional. Aquesta ampliació estava prevista que acabés l’any 2031.

Cañete ha lamentat la falta d’entesa entre els dos governs i ha defensat que han d’avantposar l’interès general del país i del conjunt dels seus ciutadans i ciutadanes, i per tant, arribar a un consens urgent i necessari per aconseguir que es pugui dur a terme l’ampliació: “No podem renunciar al progrés que ens aporten les infraestructures públiques i privades, que són vitals pel país i pel seu desenvolupament”, ha explicat. El president també ha volgut recordar als dos governs que “hem viscut situacions més complexes que s’han pogut resoldre per la via del diàleg i del consens”.

Aquesta demanda ve després que Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol, anunciés aquest dimecres en una compareixença sorpresa la desestimació de l’ampliació de l’Aeroport d’El Prat, degut a la falta de suport nítid i confiança per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa