MónTerrassa
Petrolis Independents del terrassenc Jordi Roset arrabassa una benzinera de la Costa Brava a Cepsa

El cartell de la Compañía Española de Petróleos (CEPSA), ha caigut de la benzinera situada a la C-31 –que connecta l’AP-7 amb tot l’Empordà– entre Palamós i Palafrugell, a l’altura de Mont-ras. I ha donat pas a un rètol de Petrolis Independents, la companyia que l’empresari independentista terrassenc Jordi Roset va fundar ara fa quinze anys. Es tracta de l’onzena benzinera del grup, que a mitjans de la propera setmana ja estarà oberta al públic. Durant els pròxims 25 anys, aquesta gasolinera serà gestionada per Petrolis Independents, que contribueix així a frenar lleugerament el monopoli Cepsa-Repsol a la península.

L’empresari Jordi Roset a la benzinera de Mont-ras / Jordi Borràs
L’empresari Jordi Roset a la benzinera de Mont-ras / Jordi Borràs

Cepsa és l’empresa petroliera més important d’Espanya gràcies al seu creixement durant la dècada dels cinquanta, en plena dictadura franquista. Actualment, però, el 100% de la propietat la té l’empresa International Petroleum Investment Company, una companyia d’Abu Dhabi. Petrolis Independents li ha arrabassat la gestió de la benzinera de Mont-ras, que té una ubicació privilegiada en estar situada entre Palamós i Palafrugell. CEPSA n’havia tingut la concessió durant els darrers anys, però en vèncer el contracte de lloguer els propietaris han preferit llogar-la a l’empresa de Roset.

Operaris retiren el rètol de Cepsa de la benzinera / Jordi Borràs
Operaris retiren el rètol de Cepsa de la benzinera / Jordi Borràs

Petrolis Independents dedica una part dels beneficis a donar suport al moviment independentista a través de donacions a entitats sobiranistes. Una d’elles, a un empresari al qual Hisenda reclama 300.000 euros per “desobediència fiscal”. “N’hi ha que se’n van de vacances al Carib, però a mi m’agrada gastar-me’ls per a la independència”, explica Roset.

Petrolis Independents ha anat creixent a poc a poc però amb determinació. Al setembre obriran la seva dotzena benzinera, quinze anys després de l’obertura al públic de la primera, a Montblanc. Roset, que va començar al sector tèxtil, ha aconseguit fer un projecte competitiu amb mentalitat sobiranista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa