MónTerrassa
La patronal Cecot defensa el dret ciutadà “a ser consultats”

La patronal vallesana Cecot ha manifestat a través d’un comunicat el seu posicionament respecte al referèndum de l’1 d’Octubre deixant clar que “com qualsevol organisme que interactua i s’interrelaciona amb el seu entorn més proper, som sensibles a la realitat empresarial, econòmica, política i social del país”. L’ens al·lega que “per respecte a la diversitat d’opinió i sensibilitats polítiques entre els empresaris i autònoms que representem, i que conformen aquesta entitat, continuarem desestimant fer valoracions de lleis o sentències que no tinguin caràcter o contingut empresarial”.

Ara bé, en el comunicat sí que posen de manifest que “sigui quina sigui la situació a partir de l’1 d’octubre, continuarem amatents a totes aquelles decisions o polítiques que tinguin incidència sobre l’activitat empresarial perquè aquesta és la nostra raó de ser com a confederació empresarial que som. I vetllarem, com ho hem estat fent al llarg de la nostra història, perquè les conseqüències d’aquestes decisions no afectin negativament al desenvolupament del teixit empresarial català sinó perquè l’ajudin a créixer i facilitin que les empreses continuïn generant riquesa als territoris on realitzen la seva activitat”.

Cecot afirma que “el nostre posicionament vers les consultes, ja siguin vinculants o no vinculants, i del que no ens hem mogut mai és que continuem defensant el dret dels ciutadans a ser consultats com un element estructural de la qualitat de la democràcia. I ser consultats no només per a una sola vegada i per a una sola pregunta, sinó per tots aquells aspectes clau per al desenvolupament social, empresarial i econòmic del país” i subtralla que “consultar mai hauria de fer por perquè aporta certeses i posa la base a partir de la qual establir diàlegs i poder prendre millors decisions”.

La patronal de Terrassa considera que “l’empara de les legalitats i la judicialització dels conflictes haurien de ser el darrer recurs a emprar si hi ha voluntat de resoldre’ls. Recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics s’ha demostrat històricament que no és una via efectiva”, i sentencia que “en una societat democràtica, les lleis són l’expressió d’una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat, per tant poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ay, ay... otro que ' matiza' las opiniones. a setembre 14, 2017 | 14:58
  Ay, ay... otro que " matiza" las opiniones. setembre 14, 2017 | 14:58
  Están viendo las orejas al lobo.
 2. Icona del comentari de: Monty a setembre 15, 2017 | 18:02
  Monty setembre 15, 2017 | 18:02
  Es complicat i s'ha de jugar. Estic convençut q CECOT estarà quan i com calgui al costat de la democràcia i el dret a decidir. En canvi Foment es una entitat encastrada, cutre i amb podor a ranci que Ti cagues!!! Foment es la xarxa empresarial de subdits i sicaris de la mafia pepera!!! Els ciutadans no son tontos, es treballadors tampoc! La prepotència de foment està a l'alçada de la fiscalia i dels ministres corruptes del PP!! Quina vergonya!!!!
 3. Icona del comentari de: terrassenc a setembre 16, 2017 | 10:18
  terrassenc setembre 16, 2017 | 10:18
  Quina poca visió de futur. Nedar i guardar la roba és una pèssima estratègia. Qui no aprofita les oportunitats està acabat, altres ho faran. Els feia més llestos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa