MónTerrassa
El Parc dels Catalans es prepara per acollir un nou projecte gastronòmic
  • CA

Després de mesos i mesos tancat i barrat, el restaurant ubicat al Parc dels Catalans de Terrassa tornarà a la vida. Des de fa uns dies que han començat les obres en aquest espai del sud de la Rambla d’Ègara, i si tot va com està previst, a finals del mes de març, principis d’abril, ja es podrà inaugurar. 

A principis de 2023 es va fer oficial qui havia estat el guanyador del concurs de licitació del local. La concessió s’ha formalitzat per un període de 15 anys amb opció de pròrroga. MónTerrassa ha parlat amb el seu nou propietari, Xavier Sierra, per conèixer el projecte gastronòmic que s’hi posarà i quines expectatives hi ha. No és pas una persona desconeguda en el món de la restauració terrassenca, ja que és el responsable d’un projecte d’èxit, el restaurant Al Panino, ubicat a la mateixa Rambla d’Ègara, però uns quants metres més amunt, a tocar del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). 

Quina és la idea que tenen pensada per al local del Parc dels Catalans?

La idea és traslladar l’Al Panino al nou local. Volem fer un restaurant de molta qualitat, millorarem les instal·lacions perquè el local és més gran, i la idea és tenir una terrassa especial, per afegir-hi un toc extra de qualitat. A més, una de les principals atraccions és que la cuina serà oberta i a la vista del client, així veuran com es preparen els plats que després se serveixen. Volem donar-li especial força a la carn i als arrossos. 

Què és el que els va atraure del nou lloc?

És un espai molt bo, però entenem que haurem de lluitar de valent perquè fa molt temps que està tancat i s’ha convertit en una zona una mica deixada. Però tenim la il·lusió que quan hi hagi activitat, ajudem a dinamitzar aquesta part de la Rambla. Aquesta és la nostra expectativa, i també la de l’Ajuntament, que per això ha fet la licitació. Creiem que l’espai és privilegiat, dins del Parc, i que el local té molt potencial. Esperem poder-li treure el màxim de partit.

Ha parlat de trasllat. Això vol dir que s’enduran també el personal?

Sí, la idea és endur-nos la mateixa gent al nou local. Ara tenim quatre persones treballant amb nosaltres. Però com que volem potenciar el restaurant i és més gran, tenim pensat ampliar la plantilla. Així podem ampliar l’horari d’atenció, també.

Local ubicat al Parc dels Catalans de Terrassa, en una imatge presa aquest estiu passat | Anna Solernou

Encara estem patint els efectes post-pandèmia i una crisi incipient, com afronten l’obertura d’un nou projecte?

Sabem que és un moment arriscat. Que la situació és complicada però vaig prendre la decisió de fer el pas i espero que surti bé. Ja la pandèmia va ser un cop dur per a nosaltres, però el que ha vingut després, amb la inflació i la pujada de preus dels aliments bàsics… ens ha fet que haguem de reduir molt el marge de benefici per no repercutir-ho directament al preu que paga el client. Hem vist com s’han apujat el 50 o el 100% d’alguns productes, però si això ho traslladéssim als preus de la carta, la gent no vindria. 

El moment potser no és el millor, però la il·lusió es manté intacte?

I tant, em vaig embarrancar en aquest projecte abans de la pandèmia, i sóc molt conscient dels riscos que corro. Ho sé perquè pocs mesos que esclatés la Covid vaig adquirir el local de davant de l’Al Panino per créixer, i amb tot plegat, va ser impossible arrencar el projecte. Vaig perdre molts diners i vaig haver d’abandonar-lo. Quan em van concedir la licitació, m’ho vaig pensar molt, però entre els socis, la família i els meus millors amics em van tornar la il·lusió i ara vaig a totes.

Fe cega en el projecte, doncs? 

Tinc quatre anys per endavant que sé que seran duríssims, però ho intentaré. Sortirem a lluitar per un projecte que és ambiciós, potser menys del que m’hauria agradat que fos, però tot i així sé que serà un restaurant molt atractiu, amb molt bon menjar i que la gent que vingui ho gaudirà de valent. 

Tenir ja el nom d’Al Panino al darrera ajudarà a arrencar el projecte?

Fa tretze anys que Al Panino funciona i ja tenim una clientela fixa. Així que no obrirem el restaurant partint de zero, és una continuïtat del negoci. Pot ser que al final li canviem el nom, és una possibilitat real que m’he plantejat. Però farem córrer el boca-orella perquè tothom que venia aquí, també s’acosti a allà. El local i les instal·lacions seran molt millors, molt més grans i amb una bona terrassa. A més, tens un parc al costat i no has de creuar el carrer, com fins ara. És ideal. Esperem poder estar allà molts i molts anys donant un servei i un menjar espectacular.

Comparteix

Icona de pantalla completa