MónTerrassa
La PAH alerta de desnonaments més agressius i sense reallotjament a Terrassa
  • CA

Aquest dimarts, la unitat antidisturbis dels Mossos d’Esquadra intervenia de manera contundent en un desnonament al carrer Tarragona, al barri de Sant Pere Nord de Terrassa. El desallotjament d’Habbiba i la seva família, que s’havia aconseguit ajornar en cinc ocasions prèvies, finalment es va produir malgrat la pressió per evitar-ho de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. “El desplegament dels antiavalots va ser vergonyós. Van acabar agredint a una companya que va necessitar assistència mèdica. I van entrar sense miraments, apartant-nos i tirant-nos a terra. No entenem aquesta manera tan agressiva que estan tenint els Mossos en els darrers temps a l’hora d’executar desnonaments. Ja és la segona vegada que aquesta tàctica està sent utilitzada a Terrassa, i ens preocupa”, ha manifestat Paqui, portaveu de la PAH aquest dijous en una roda de premsa que ha tingut lloc davant de l’Ajuntament de Terrassa.

L’elecció del lloc no ha estat casualitat. I és que des de la plataforma denuncien que cap membre del govern ni de serveis socials va ser present durant el desnonament. “Ningú es va presentar a fer costat a la família. Ningú va oferir cap alternativa habitacional per als tres adults i el menor que vivien en aquella casa. En aquests moments tan durs és fonamental la presència de l’Ajuntament per tenir una solució i no deixar desemparada una família”, critiquen. Afirmen que va ser gràcies a la insistència de la PAH que ja a la tarda -hores després del desnonament- es va aconseguir enviar a la mare i al menor a un hostal de Roc Blanc amb el compromís de poder estar-hi un mes; i la germana i el seu marit -un matrimoni ja gran- en un hostal de Sabadell.

“No tenen menjar ni poden cuinar. Només podem anar a l’hostal a dormir. No estan bé anímicament. Volem un sostre digne, un nen no pot viure en un hostal”, ha explicat la Fàtima, en nom de l’Habbiba. A més del tràngol de perdre la casa, la situació s’ha vist agreujada perquè la mare del menor ha vist com ha perdut la feina, ja que ara no pot deixar l’infant amb la seva germana perquè el cuidi mentre ella treballa als vespres cuidant dos avis. “Separen la família i a sobre els treuen els pocs recursos que tenen per sobreviure. Això no pot ser”, exclama la Yesika, de la PAH.

Solució precària

“És un cas flagrant d’omissió del deure de l’Ajuntament. El desallotjament ja estava amb data fixada, l”Ajuntament s’havia que era el sisè intent, i no tenia res previst. Malgrat conèixer la situació de la família des del 2019 -quan va tenir lloc el primer intent de desnonament- no s’ha mogut i no ha buscat cap solució. I quan la donen, resulta que és una solució que consisteix a separar les famílies, no només en dos hostals diferents sinó fins i tot en dues ciutats diferents”, subratlla l’activista de la plataforma.

A més d’exigir que s’aturin les intervencions de la Brimo “sense cap mena de mediació prèvia”, sobretot quan se sap que no hi ha un reallotjament pactat, també exigeixen que l’Ajuntament que activi amb urgència la Unitat Antidesnonaments que es van comprometre a tirar endavant aquest any. “Vam tenir dues reunions molt intenses de treball sobre la Unitat i ens van dir que començaria a funcionar a l’estiu, o a tot estirar abans d’acabar l’any. Però estem ja a finals de setembre i aquí ningú ens ha dit res. No sabem què estan fent. Sempre els hem d’anar al darrere”, lamenten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa