MónTerrassa
Paco Hoya, president de l’associació de corredories d’assegurances CIAC

El terrassenc Paco Hoya, actual president de l’Associació Catalana de Corredors i Corredories d’Assegurances (ACCA), ha estat escollit com a nou president de l’associació estatal de corredors i corredories d’assegurances CIAC. Així ho va decidir la Junta Directiva de la Coordinadora, desenvolupada aquest passat dimecres a Madrid, que va aprovar el relleu a la presidència que ha ocupat Juan María Pozas, president de la Asociación de Corredores y Corredurías de Seguros de Extremadura, en els darrers dos anys.

“Assumeixo el càrrec amb il·lusió i amb el compromís de continuar impulsant línies de defensa del corredor d’assegurances i dels drets dels seus clients, com ara evitar les males praxis de la banca amb la llei de distribució d’assegurances”, ha expressat Hoya als membres de la Junta Directiva. Ha afegit que “des de la CIAC hem treballat intensament per denunciar i condemnar actuacions del sector bancari dirigides a forçar als seus clients a les vinculacions amb assegurances per evitar comissions i crec que no podem abaixar la guàrdia i continuar monitoritzant aquestes pràctiques”.

En nou president també s’ha compromès a “aportar el coneixement, compartir l’expertesa i oferir l’experiència en la gestió associativa que hem generat des de l’ACCA i que hem acumulat al llarg de molts anys. És important que generem coneixement col·lectiu en benefici de les empreses i autònoms del sector. Un altre aspecte en el que estarem amatents és en la implementació de la nova directiva europea d’assegurances a Espanya”.

Hoya pren el relleu en un context de dificultats entre les asseguradores per assumir determinats riscos que no es tenien en compte en la priorització de les carteres de risc. L’increment dels desastres naturals, per posar un exemple, son factors de risc pels quals el mercat assegurador encara no té estructurada o consolidada una oferta de cobertura.

La CIAC

La Coordinadora Independiente de Asociaciones de Corredores (CIAC) va néixer l’any 2016 de la mà de les associacions autonòmiques del sector: ABACOSE (Illes Balears), ACCA (Catalunya), ACCAS (Asturias), ACS-CV (País Valencià), AGACOSE (Galícia), ASOCCEX (Extremadura), ARAMS (Aragó) y COSASCYL (Castella i Lleó), amb l’objectiu de defensar la figura del petit i mitjà corredor d’assegurances a nivell estatal. Actualment representa prop de cinc-cents petits i mitjans corredors de les vuit comunitats autònomes que conformen la CIAC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa