MónTerrassa
Osso Wines, una nova marca de vins i caves nascuda a Terrassa
  • CA

Alan Buech García (1985, Barcelona) va obrir la seva botiga de vins, Catvinum, ara fa gairebé dos anys al passeig Lluís Muncunill de Terrassa. Procedent del món del disseny i la fotografia, aquest terrassenc adoptat va quedar fascinat pel món del vi, i va ser així com va decidir emprendre l’aventura i muntar el seu propi establiment. Ara, dos anys després, continua buscant nous reptes i així ha estat com ha nascut la seva primera marca de vins pròpia, Osso Wines, que ha presentat oficialment aquest divendres, 17 de desembre.

Com sorgeix la idea de crear una marca pròpia de vins?

Va començar ara fa sis o set mesos. Gràcies a la botiga de vins que tinc a Terrassa, he conegut tot el procés que fa el vi i he establit relacions amb distribuïdors. Va ser així com vaig conèixer l’Ignacio, un noi de Valladolid però que va tenir un establiment a Terrassa i que ara és a Barcelona; i en Rafael, que treballa per una distribuïdora a la zona de Terrassa, entre d’altres. Els tres teníem inquietuds similars i va ser quan ens vam decidir a crear la nostra pròpia marca de vins independent. 

El vi negre de la marca terrassenca Osso Wines | Cedida

I a nivell personal, com ho has viscut?

La veritat és que em considero un emprenedor. He tingut diferents projectes a la meva vida, però des que vaig obrir la botiga, totes les idees que em passen pel cap, estan relacionades amb aquest sector. Els tres socis ens uneix això, la mateixa passió.

Per què un ós com a imatge de la marca?

Jo sempre dic, si haguessis de dir un animal que l’associaries amb el vi quin seria? I la resposta per mi, és clara, l’ós. És un animal que menja salmó, que li agrada la mel, que és molt familiar, juganer, vaja, que l’associem a gaudir de la vida, i el vi consisteix en això. A més, li trobem moltes similituds amb el món de la vinya i de cuidar la terra, perquè respecte el seu entorn i és molt territorial.

Una característica que busqueu especialment amb Osso Wines?

Sempre son vins de qualitat, de disseny. Busquem l’excel·lència. Col·laborem amb diferents enòlegs catalans per aconseguir els vins que ens semblen més interessants. Per això Osso Wines ha nascut, ja d’entrada, amb dos vins i un cava de casa nostra. Tots tres tenen un disseny similar, perquè volem que estiguin relacionats i que la gent els vinculi, i el que hem fet és jugar amb els colors per cadascun d’ells: blanc, negre i daurat.

El vi blanc de la marca terrassenca Osso Wines | Cedida

Parla’m una mica de cada vi

Osso White té DO Terra Alta, i està fet amb garnatxa blanca i macabeu. És un vi molt ben valorat, molt fi i d’un producte espectacular. Fresc i deliciós. Un vi fàcil i rodó. Per l’altra banda, tenim el Osso Black, que té DO Montsant, fet a base de garnatxa negra, carinyena, syrah i cabernet sauvignon. Destaca que té 6 mesos de barrica en bótes de roure francès i això li aporta una intensa fruita vermella madura, i el fa un vi complet, fresc i estructurat. I finalment, tenim el cava, de DO Cava, amb 15 mesos de criança, amb xarel·lo, macabeu, parellada i chardonnay. El considerem un cava fresc i elegant, amb una acidesa perfectament integrada i una bombolla molt fina.

Aquests tres productes els mantindreu? Penseu afegir-ne de nous?

Els 3 Osso Wine es mantindran sempre. Aquesta és la nostra idea, treballant amb els mateixos cellers i enòlegss. A partir d’aquí, començarem a buscar altres vins diferents, potser també monovarietals, que persegueixin objectius diferents. Ja ho veurem. La idea és créixer amb d’altres productes afegits, mantenint però la base.

Ha estat bona la rebuda?

Per ara sí, la rebuda ha estat un èxit. Per aquest motiu creiem que, per ara, no hi ha cap motiu per canviar. A Terrassa el podrem comprar en exclusiva a la meva botiga, a Catvinum. A Barcelona, es troba a l’establiment Bodeguitas. I després serà per restauració i distribuidors. A m és, de poder-se compra online a la pàgina web.

I a la botiga de Terrassa, què més hi podrem trobar?

A Catvinum podem trobar la mateixa filosofia que té Osso Wine, un bon producte, de qualitat, de cura del raïm. Són vins procedents de cellers petits i catalans. Hi pots trobar vins de tota mena, perquè busco tenir representació de les onze denominacions d’origen, a més de a del cava. Tinc una petita selecció puntal de vins de fora de Catalunya, també.

El cava de la marca terrassenca Osso Wines | Cedida

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Martí a desembre 18, 2021 | 11:41
    Martí desembre 18, 2021 | 11:41
    Plana web que veig que no tenen en català. O si més no, no he sabut trobar. Tenint en compte que es un Montsant, un Cava i un Terra Alta, ho trobo sorprenent.
  2. Icona del comentari de: Eva Molina a desembre 19, 2021 | 09:03
    Eva Molina desembre 19, 2021 | 09:03
    Nosaltres personalment, estem molt satisfets amb els vins que comprem.Cellers petits amb uns vins de tastos molt diversos i aixo ens agrada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa