MónTerrassa
OFIPAME i l’eficiència energètica: estalvi, instal·lació i humidificadors
  • CA

L’Oficina Municipal d’Atenció a la Pobresa Energètica, OFIPAME, també treballa en la promoció de l’eficiència energètica a les llars. En aquests cinc anys des que s’ha posat en funcionament, s’han realitzat 652 assessories energètiques. Totes les llars revisades reben un paquet de material bàsic per augmentar la seva eficiència energètica, que significa un estalvi i un major confort. Per a poder dur a terme aquesta prestació, el servei va crear durant el primer any de funcionament el Magatzem Elèctric Solidari, que al llarg d’aquests cinc anys ha subscrit acords amb diferents empreses i entitats que subministren a l’Ajuntament materials de manera gratuïta o a preus reduïts. Actualment, aquestes empreses són: Elèctrica de Terrassa, Comercial Fontgas, Lamp, Circutor, Calsi, VMC, Molalum, Euroelèctric, La factoría del recambio, Decasa y Decoración, Trenchs i Fundació Naturgy.

Paral·lelament, l’OFIMAPE ha treballat durant els darrers anys amb el Gremi d’Instal·ladors de Terrassa a través d’un conveni que es materialitza en la creació d’una xarxa solidària de professionals per detectar i resoldre totes les necessitats derivades de la regularització de subministraments o de canvis contractuals. A banda d’emetre butlletins que certifiquen que les instal·lacions dels subministraments de la llar compleixen amb tots els requisits de seguretat, la xarxa solidària també realitza arranjaments imprescindibles. Aquesta acció permet que les famílies en situació de vulnerabilitat puguin realitzar les millores necessàries a la seva llar, per tal de millorar la seva eficiència energètica i poder tramitar altes de subministraments o millores de les condicions tarifàries a uns costos adaptats a les seves dificultats econòmiques.

Una altra de les problemàtiques detectades al llarg d’aquests anys d’actuació del servei, són les humitats, conseqüència no només de les condicions de l’habitatge, sinó també dels hàbits de ventilació i de les formes o carències d’escalfament. Des de l’any 2018, l’Oficina disposa d’onze aparells deshumificadors, en servei de préstec per a sis mesos, que serveixen per avaluar la millora del confort energètic a la llar on s’han utilitzat i valorar-ne la seva utilitat real.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa