El centre de Terrassa compte amb un nou restaurant que uneix cuina tradicional i innovació. Es tracta d’Atrium, un establiment de restauració situat al Raval de Montserrat, 68. El restaurant ofereix plats tradicionals però amb un toc personal que els dona un sabor diferent del que la ciutadania està acostumada i fa que siguin plats únics i exclusiu d’Atrium. El nou local va obrir les seves portes el divendres 3 de maig i des de llavors han tingut una molt bona rebuda.
El restaurant neix arran de la passió per la cuina i la gastronomia de dos amics, Ivan Peytibí i Cristian Escaiola, que van decidir emprendre aquest negoci. Son els responsables però també treballadors a l’establiment. Peyibí explica a MónTerrassa que estan “molt il·lusionats” amb aquest nou projecte.
“Tot el que treballem és de primera qualitat i fet a casa”, exposa Paytibí. Amb producte fresc i de quilòmetre 0, Atrium ofereix tot tipus de plats pensats per a compartir i a l’estil ‘tapes’. A més, també compten amb carn certificada japonesa.

La carta d’Atrium amb plats de cuina tradicional amb un toc innovador
A la carta podem trobar diferents plats dividits en diferents parts. Primer, unes primeres tapes i platets per obrir la gana, com pa de vidre, filipino de foie amb cobertura de xocolata blanca, oliva esferificada o vieira amb ‘panxeta’ ibèrica i salsa d’ostres. Tot seguit, uns plats més consistents per compartir, com braves, ous escaldats, bunyols de bacallà fondue de formatge, burrata, una taula de formatges, truita de patates, o aletes de pollastre.
També ofereixen canelons de verdures amb salsa de ceps i cruixent de parmesà, bacallà amb porros i romesco, steak tartar de vedella Hereford amb maionesa de mostassa i mantega d’anxoves, o tàrtar de tonyina acompanyat amb maionesa de wasabi o pota de pop amb coral de tinta de calamar. En els plats incorporen un toc personal per tal que tinguin identitat ‘Atrium’ i així canviar el sabor als plats que la gent ja està acostumada.
Per acabar, ofereixen postres com tiramisú, pastís de formatge, textures de xocolata, ‘torrija’, o músic.


Un local de tres plantes i terrassa
Pel que fa al lloc, es tracta d’un local ampli que compta de tres plantes, a més de la terrassa. A la planta a l’altura del carrer trobem l’entrada, a la planta baixa hi ha la cuina i els lavabos, i a la planta superior hi ha la sala principal on hi caben 55 comensals, a part de la terrassa a la via pública.