MónTerrassa
Obertes les inscripcions per als ajuts a autònoms, microempreses i oci nocturn de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha obert el període de sol·licitud de les subvencions de caràcter local per a persones autònomes, microempreses, microempreses d’economia social i empreses d’oci nocturn que hagin vist afectada la seva activitat per les restriccions per la contenció de la propagació de la Covid-19, i que hagin estat regulades com activitats no essencials segons la Llei 4/2021 de 12 d’abril. El Ple del passat 28 de maig va aprovar per unanimitat les bases específiques que regeixen aquestes convocatòries, que s’han tractat amb caràcter d’urgència i ja s’han publicat al BOP, iniciant el període de presentació de sol·licituds.

Amb aquest nou paquet de mesures el consistori pretén vetllar per la continuïtat de les diverses activitats econòmiques que es duen a terme a la ciutat, especialment les més afectades per la pandèmia, i mantenir el compromís en la recuperació socioeconòmica de la ciutat. Així doncs, aquesta mesura es suma a les actuacions directes portades a terme fins ara pel Govern Municipal per fer front a la crisi sanitària, com són les exempcions sobre tributs locals i l’aplicació de beneficis fiscals.

Totes les persones i empreses que vulguin sol·licitar aquestes ajudes hauran de complir els següents requisits: acreditar una reducció de com a mínim el 25% del volum de negoci de 2020 en relació a l’any 2019, així com tenir la seva seu i realitzar la seva activitat al municipi de Terrassa.

Per a la Tinenta d’Alcalde de l’àrea de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, «l’objectiu d’aquestes subvencions és intentar mitigar, dins les nostres possibilitats, l’impacte econòmic provocat per les mesures establertes per contenir al màxim la pandèmia actual». Es tracta de dues convocatòries diferenciades pensades per fer front a la realitat actual del nostre teixit empresarial. Una convocatòria, amb una dotació de 720.000€, es dirigirà a les persones autònomes, microempreses i microempreses d’economia social, amb un màxim de 1.000€ per sol·licitant. D’altra banda, 160.000€ es destinaran a la convocatòria per a les empreses d’oci nocturn, en la que 120.000€ es repartiran a parts iguals entre tots els sol·licitants i 40.000€ es repartiran en funció de l’aforament de l’establiment, que es dividiran entre que estan per sota de les 500 persones i els que superen aquest aforament.

Les sol·licituds es poden presentar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa de l’1 al 10 de juliol per a la convocatòria d’oci nocturn i de l’1 al 20 de juliol per a persones autònomes, microempreses i microempreses d’economia social. Les inscripcions s’han de realitzar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa.Totes dues convocatòries són excloents entre si i són de concurrència no competitiva, amb el que tothom que es presenti i reuneixi els requisits rebrà la subvenció. El termini màxim per a la resolució del tràmit serà de 3 mesos des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa