MónTerrassa
Oberta la inscripció per al programa BStartup Health de Banc Sabadell
  • CA

Banc Sabadell llança la quarta edició de BStartup Health, un programa de suport a projectes de salut que té com objectiu impulsar i garantir la viabilitat futura de les joves empreses innovadores que desenvolupen la seva activitat en el camp de la salut. La inversió que reben els projectes seleccionats va dirigida fonamentalment a validar la tecnologia, la investigació i el negoci i és d’un total de 100.000 euros. El termini d’inscripció per a l’edició d’enguany romandrà obert fins al 30 de setembre a través del web oficial de BStartup, d’on seran seleccionats 3 projectes.

Des de Banc Sabadell han informat que la inversió que rebran aquests projectes està vinculada a tres criteris concrets. En primer lloc, ha de tractar-se d’una companyia espanyola “amb visió internacional i de creixement, amb una proposta de valor diferencial i innovadora”, en segon lloc, ha d’estar “liderada per emprenedors i que desenvolupi la seva activitat dins dels camps dels dispositius mèdics, diagnòstic, Therapeutics & Drugs o e-Health“, i en tercer lloc, el projecte ha de trobar-se en fase “pre-seedseed o early-stage” i tenir l’objectiu d’arribar a un “estat de maduresa i garanties òptim-desitjable per a posteriors rondes d’inversió amb capital risc sectorial”.

Yolanda Pérez, directora de BStartup declara que “la inversió en aquesta fase és clau perquè es pugui dur a terme la transferència recerca-empresa i que aquests projectes facin les validacions necessàries per sortir al mercat i estar preparats per a rondes d’inversió posteriors”.

El programa també ofereix un servei d’acompanyament que proporciona als projectes seleccionats mentoria per part d’integrants del comité cientificotècnic de BStartup Health. Aquest servei d’acompanyament consisteix en l’assessorament de negoci a nivell estratègic, definició del full de ruta o assessorament en l’estratègia de fund-raising, entre altres. El comitè cientificotècnic mencionat anteriorment està conformat per Clara Campàs, cofundadora d’Asabys Partners, Carlos Gallardo, fundador de CG Health Partners i vicepresident del consell d’administració d’Almirall, Damià Tormo, fundador i general partner de Columbus Venture Partners, i Montserrat Vendrellpartner a Alta Life Sciences.

Sobre BStartup Health

El programa va néixer fa tres anys i està dirigit a projectes de salut en fases molt inicials, on la inversió es destina a validar-ne la tecnologia i el mercat, on precisament hi ha menys inversió disponible. En les tres edicions anteriors s’hi van presentar 386 projectes i van ser seleccionades les companyies Inbrain, Gate2Brain, Dive Medical, Admit Therapeutics, Able Human Motion, Renalyse, Oxolife, Doppli i MiWEndo, companyies que treballen en camps com l’alzheimer, la mobilitat per a persones amb discapacitat, el diagnòstic renal, el càncer colorectal o la reproducció humana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa