MónTerrassa
Oberta la inscripció a formacions dirigides al teixit associatiu i el voluntariat

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Qualitat Democràtica, posa a disposició del teixit associatiu i el voluntariat de la ciutat una nova oferta de formacions que tindran lloc entre el mes d’octubre i el mes de desembre, i on s’oferiran nou accions gratuïtes amb un total de 68 hores de formació. Degut a la pandèmia, l’oferta compaginarà la modalitat en línia i la modalitat presencial. La meitat de les accions ofertes estan reconegudes pel Pla de Formació de l’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

El programa inclou vuit cursos i tallers per a entitats, on una gran part de l’oferta està dedicada a l’àmbit de la gestió, amb formacions dedicades al disseny de projectes, la captació de fons o els projectes d’Aprenentatge i Servei. A més, també s’inclou un curs d’iniciació al voluntariat, pensat per aquelles persones que es vulguin iniciar en aquest àmbit.

Addicionalment, també hi ha noves propostes, com el tallers dedicats a l’aplicació de disseny Canva o a la tècnica de l’storytelling, que complementen la formació del passat semestre i aposten per la millora de la comunicació de les entitats. Ona Martínez, regidora de Qualitat Democràtica, ha fet èmfasi en la renovació de continguts en l’oferta formativa: “Hem vist que cada cop més entitats valoren la importància de comunicar bé, però no sempre tenen persones amb coneixements per fer-ho, i per això hi ha aquestes novetats. Seguirem adaptant l’oferta al que les entitats ens demanin, per ajudar-es a millorar en el seu dia a dia”. També ha afegit que “tenir cura de les entitats i del voluntariat és tenir cura de la ciutat”.

Els vuit cursos i tallers per a les entitats els organitza el mateix servei de Qualitat Democràtica, amb l’excepció d’un, el que porta per nom “Lideratge i governança democràtica per a les organitzacions en temps de crisi“, que es tracta d’un curs del servei d’Emprenedoria i Economia Social, dedicat tant a entitats com a empreses. Addicionalment, el curs compta amb un equip de professorat amb experiència, la majoria formant part d’entitats del tercer sector social.

Per consultar les ofertes o fer les inscripcions poden consultar aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa