MónTerrassa
Obert el període d’inscripció a les beques laborals del Carnet Jove
  • CA

L’Agència Catalana de la Joventut ha obert el període d’inscripcions a les Beques Carnet Jove per a joves de 16 a 31 anys, en el marc del Programa Connecta’t, que tenen com a objectiu promoure l’accés de joves al món professional en els àmbits de la comunicació, la cultura, l’acció social i l’esport.

Per aquest 2018, el programa Connecta’t del Carnet Jove incorpora com a novetat una beca en l’àmbit de l’esport, en la qual la persona seleccionada farà una estada formativa en pràctiques a l’àrea de preparació física del Futbol Club Barcelona, i una altra beca en l’àmbit de la realització audiovisual a Televisió de Catalunya. D’aquesta manera, enguany s’incrementen fins a dotze el nombre de beques en els camps professionals del disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la fotografia, el muntatge musical, el vestuari, la caracterització, l’ambientació, la realització, el benestar social i la preparació física esportiva.

Les beques estan destinades a joves entre 16 a 31 anys i titulars del Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya. Els joves que vulguin presentar-se a la convocatòria poden fer-ho a través del web www.carnetjove.cat/connectat, fins el 18 d’abril. L’inici de l’estada a les diferents empreses col·laborades serà a partir del setembre de 2018 i s’allargarà durant un any aproximadament.

S’incorporen FC Barcelona i TV3

En concret, la persona beneficiària de la beca d’esports s’incorporarà a l’àrea d’alt rendiment del FCB on hi ha l’equip de professionals que gestionen la preparació física dels jugadors, tant de l’àmbit del futbol com de la resta de seccions professionals i amateurs del club. A més d’assistir als entrenaments dels equips a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, en els quals el jove recollirà i enregistrarà les dades per al seu posterior tractament, el beneficiari també farà un seguiment dels partits un cap de setmana al mes per comprovar de primera mà la seva aplicació, participarà en l’avaluació del rendiment dels diferents jugadors i signarà els projectes on hagi participat com a becari dels preparadors físics, entre d’altres tasques.

Pel que fa a la nova beca de realització audiovisual de TV3, el jove aprendrà els mètodes i les tècniques de treball del servei de realització a la televisió pública catalana, i hi posarà en pràctica els coneixements assolits. Així, el jove beneficiari seguirà tot el procés de realització d’un telenotícies: les reunions on es planteja l’escaleta, la distribució de temes i, especialment, la preparació del plató i la realització en directe. També assistirà a la realització d’una transmissió esportiva des d’una unitat mòbil, farà tot el seguiment de la realització d’un capítol de la telenovel·la, i seguirà el procés de realització d’un programa en directe i un altre d’enregistrat de l’àmbit de l’entreteniment televisiu, entre d’altres funcions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa