MónTerrassa
Un nou pla i una eina virtual per ajudar a la indústria de Terrassa a ser 4.0
  • CA
La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Núria Marín
La tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Núria Marín | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

La tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, ha presentat aquest dimecres el Pla d’Acció Sectorial Indústria 4.0 i la plataforma digital «TerrassaIndustria.cat», dos projectes impulsats per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu de millorar i consolidar la competitivitat industrial de les empreses de la ciutat. “Ens trobem en un canvi de paradigma a la nostra societat que ha fet accelerar el procés de digitalització en la indústria, essent ja una necessitat imperiosa”, ha exposat. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’han plantejat els dos projectes anterioment mencionats amb l’objectiu de “crear espais de visibilització entre empreses, afavorint la comunicació entre elles i fent-les més atractives”.

El Pla d’Acció Sectorial Indústria 4.0 té com a principal objectiu impulsar les tecnologies 4.0 entre les empreses de Terrassa i afavorir la incorporació de talent amb coneixements per abordar aquest canvi de paradigma. “Tenim com a prioritat millorar la competitivitat de la indústria utilitzant la palanca de la transformació digital”, ha exposat la tinenta d’alcalde. El Pla s’estructura en quatre grans projectes:

Talent 4.0 centrat en la divulgació sobre les sortides professionals a alumnes de secundària, batxillerat i formació professional. Es tracta de “despertar vocacions”, i per això es farà un treball de camp per recollir l’oferta a la ciutat i elaborar un catàleg de tecnologies 4.0. A més de potenciar la formació dual i oferir assessorament a les empreses per assegurar el relleu generacional en professions industrials.

Realització de sis jornades monogràfiques amb la participació d’experts en la matèria en funció de les necessitats detectades entre l’empresariat

R+D+I per potenciar les indústries de la ciutat que formin part i siguin actives en iniciatives i alhora promoure la realització de doctorats empresarials

Negoci 4.0, on dels projectes sorgits en les taules sectorials i analitzar interessos. Es seleccionaran 3 projectes pilots d’implantació. Es vol involucrar els diferents agents socioeconòmics amb taules sectorials, fent participar a les empreses i sensibilitzant els joves sobre la importància de la indústria en la societat i des de les noves tencologies.

D’altra banda, la plataforma digital «TerrassaIndustria.cat» és un portal web pensat per crear un espai en xarxa per a sis sectors claus de la indústria terrassenca. “Volem vincular els agents que conformen les diferents cadenes de valor i cohesionar les empreses dels diferents sectors. A més, serà una eina per oferir serveis d’assessorament i formació”, ha manifestat Marín. Els sis sectors amb els quals s’iniciarà seran: alimentació, química, construcció-hàbitat, tèxtil-moda, serveis a la indústria i indústria 4.0. “La plataforma restarà oberta a la progressiva incorporació d’altres sectors si així ens ho reclama l’empresariat. Per ara, ja tenim 266 empreses inscrites i que formen part de l’espai virtual”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa