MónTerrassa
El nou allotjament turístic del carrer de Volta de Terrassa agafa forma
  • CA

El petit allotjament turístic amb capacitat de 8 persones del carrer de Volta de Terrassa agafa forma i ja es veuen les obres molt avançades. Per la seva alçada, l’edifici destaca sobre la resta de construccions de la via. El nou espai contribuirà a paliar la manca de places hoteleres que pateix la ciutat. I se suma al de luxe que s’està fent al carrer del Teatre, davant de la seu dels Minyons i dels Amics de les Arts, amb 9 habitacions, i amb la perspectiva que s’obr durant el primer trimestre de l’any vinent.

L’empresa promotora és Petit Luxe, amb seu al carrer de Volta, número 8. Molt a prop, al 53, hi ha el nou allotjament turístic, el que ara ja s’està acabant de reformar i deixar enllestit al tocat de la plaça de Freixa i Argemí i del Parc de Sant Jordi. L’empresa mantindrà la seva aposta per la qualitat, amb quatre habitacions “suite” i amb capacitat per a vuit persones.

El nou hotel del carrer de Volta de Terrassa agafa forma
El nou hotel del carrer de Volta de Terrassa agafa forma/J.M.O.

El nombre de places hoteleres de Terrassa s’ha reduït a la mínima expressió i ho farà encara més. El Terrassa Park, a la variant de la N-150, va deixar de funciuonar per sempre, com va avançar Món Terrassa. El Cándido (110) -tancarà una temporada per reformes- i Park (74) sumaven 184 habitacions. Ara, a tot estirar, l’oferta volta les 50 a tot el municipi.

Fa uns anys va abaixar la persiana l’Hotel Tàrrega per la jubilació de la propietària. I l’Hotel Vapor Gran, en ple centre no va reeixir i s’ha transformat en residència. L’Hotel La Mola s’ha reconvertit en un centre de convencions.

Si ens n’anem a la pàgina web de Terrassa Turisme, l’oferta que queda és molt minsa: 1900 B&B està ubicat al carrer del Pantà, en una casa del 1888 on es respira un aire molt acollidor i plenament modernista; Hostal del Carmen es troba a la zona residencial de Les Fonts, a 500 metres de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FFGG) -carretera de Rubí, 441 (11 habitacions); i Hostal Roc Blanc, a la carretera d’Olesa, 2, als afores de Terrassa, un edifici de 3 plantes, amb bona comunicació a l’autopista. A aquest darrer cal afegir-hi el Roc Vallès, al carrer de Bailén, al barri de Roc Blanc -entre els dos, són 24 habitacions-. Caldria sumar-hi l’Hostal Avenida de Madrid -11 habitacions-i algunes petites pensions. I els allotjaments turístics. I un parell de projectes en masies egarenques que semblen anar en la bona direcció per oferir nous allotjaments.

L’Ajuntament de Terrassa estudia la possibilitat de donar-li un nous ús a l’Hotel Terrassa Park, situat a la variant de la carretera N-150. Durant els moments més durs i de major incidència de la Covid-19 ja es va transformar en un hospital. La idea de l’equip de govern passa per donar-li una funció dotacional. Podria ser un espai a persones amb problemes temporals d’habitatge, oferint-les acompanyament i formació. Pot esdevenir alhora una residència per a estudiants o un allotjament durant el mundial d’hoquei.

Per l’alcalde, Jordi Ballart, serviria també per complementar el servei d’acollida per a persones sense sostre l’Andana. La idea es que es converteixi en un espai polivalent, capaç de donar resposta a situacions d’emergència, a més de donar resposta a les necessitats de llits durant esdeveniments socials, culturals i esportius. Compta tambè amb grans espais polivalents que poden ser molt útils per a l’ajuntament i les entitats de la ciutat. L’alcalde reconeix que ara per ara l’oferta d’hotels a Terrassa és molt minça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa