MónTerrassa
NIFCO es reconverteix per crear viseres de protecció per als sanitaris
La planta de Terrassa s'ha reconvertit per fabricar viseres
La planta de Terrassa s’ha reconvertit per fabricar viseres | Nifco

!--akiadsense-->

NIFCO Products España ha dissenyat, prototipat i construït un motllo d’injecció que permet fabricar viseres de protecció en sèrie. Un equip format per dos enginyers i tres tècnics del taller de motllos han aconseguit transformar la planta de Terrassa en una fàbrica capaç de realitzar 130 viseres de protecció cada hora.

La idea els va sorgir veient que moltes companyies estaven fabricant viseres amb impressores 3D, però és un procés molt lent. Una bona impressora pot aconseguir una pantalla protectora cada 3 hores. Van pensar de fer un motlle d’injecció de plàstic que els permetés produir en sèrie i anar molt més ràpid. Les primeres proves es van dur a terme la setmana passada i, després de fer algun canvi en el disseny per millorar el resultat, la fabricació en sèrie es va iniciar l’1 d’abril. Per fer-ho, Nifco ha comptat amb donacions de les empreses Mail Boxes ETC El Prat, Castelltorn, Troquelados Famibernes i Teves. Aquestes firmes han facilitat les làmines d’acetat transparent per fer les pantalles i han col·laborat amb les gomes de subjecció i amb el transport.

Personal voluntari de Nifco fabricant les viseres protectores
Personal voluntari de Nifco fabricant les viseres protectores | Nifco

!--akiadsense-->

Fins ara Nifco ja ha pogut repartir gratuïtament més de 7.000 pantalles de protecció per tota la geografia catalana i ha realitzat donacions a l’Hospital Vall d’Hebron, Hospital Clínic, Hospital de Bellvitge, Hospital de Viladecans, Mutua de Terrassa, Hospital de Terrassa, Hospital de Mollet, Hospital de Mataró, Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, Hospital Sant Bernabé de Berga, Hospital Althaia de Manresa, Centre Mèdic Tarragona i també centres de discapacitats, residencies de gent gran com la residència Sabadell Gent Gran, mercats com el de Terrassa o de Badia del Vallès, farmàcies, supermercats, clíniques odontològiques o els Mossos d’Esquadra de Badalona, entre altres.

El personal de Nifco que ha estat treballant s’ha ofert de manera voluntària, ja que la empresa es troba immersa en un ERTO per les conseqüències del COVID-19. Gràcies a ells s’ha pogut dissenyar i construir el motllo i injectar les peces, encunyar els plàstics i preparar els enviaments de les viseres protectores de forma gratuïta a tots els centres on ha fet falta.

Personal sanitari de l’Hospital Vall d’Hebron amb les viseres de Nifco
Personal sanitari de l’Hospital Vall d’Hebron amb les viseres de Nifco | Nifco

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix