MónTerrassa
Neix la Sosic: No volem un barri trist, volem recuperar l’alegria i el comerç
  • CA
Patricia Marcos, Susana Pérez i Susana Guillén, les tres impulsores de l'associació de comerciants
Patricia Marcos, Susana Pérez i Susana Guillén, les tres impulsores de l’associació de comerciants | Cedida

!--akiadsense-->

Susana Guillen, del Peluquería canina y felina Dama’s; Susana Pérez, del Centro de belleza peluquería, estética y nails; i Patricia Marcos, del Centro de estética avanzada y quiromasaje Metamorfosis, són les impulsores d’una nova entitat a Terrassa. Les tres emprenedores són les responsables de la Sosic o Associació de Comerciants de Zona Esportiva – Poble Nou. Guillen és la secretària i tresorera, Pérez n’és la presidenta, i Marcos és la vicepresidenta. Justament, amb aquesta última Món Terrassa ha pogut parlar-hi per saber els motius que les han empès a crear l’entitat i quins projectes tenen pensats.

Com i quan va néixer la Sosic?

Tot i que formalment no ens hem constituït fins fa poc més d’un mes, fa gairebé un any que l’associació de comerciants va començar a prendre forma. Ens coneixíem d’abans amb la Susana Guillen, de coincidir en reunions veïnals i de districte. Sempre parlàvem de com podíem fer-ho perquè el comerç al barri rebrotés i quines activitats o accions serien interessants. Això era abans que la pandèmia esclatés.

I amb la pandèmia?

Els problemes al barri no van desaparèixer. Al contrari. La Covid ha fet que s’agreugessin. Han tancat molts més locals i el barri està perdent vida. Són locals que porten mesos tancats i que ja no tornen a obrir. Estem cansades de veure-ho. És una llàstima perquè el barri té moltes possibilitats, té molt potencial i s’hi pot trobar pràcticament de tot. Per això malgrat les dificultats, vam voler continuar tirant endavant l’associació. I volem que l’Ajuntament el tingui més en compte, perquè pensem que sovint aquest barri ha quedat una mica abandonat. El més important creiem que és no perdre l’alegria, no volem un barri trist, volem que vingui gent bonica i fer coses boniques amb el comerç.

Quines activitats o accions han preparat per poder animar el barri?

N’hem preparat diverses, que estan lògicament condicionades per la Covid. La primera i més important començarà aquest 8 de febrer amb la primera edició del Concurs de la Truita Emmascarada. Es tracta d’una ruta per diferents bars i restaurants associats que oferiran pel preu de 2,5 euros un pintxo de truita. No serà una truita d’ou, cadascuna d’elles i a gust del cuiner, portarà un ingredient secret, d’aquí el nom del concurs. Els participants tindran una targeta per anar puntuant del 5 al 10 els diferents plats. El dia 14 finalitzarà la ruta, farem recompte de les puntuacions i d’aquí en sortirà la millor truita de Terrassa, perquè estem segurs que la millor truita es fa a aquest barri. Per veure els locals que hi participen i més informació, es pot veure al nostre compte d’instagram @sosic_terrassa.

Què més?

També tenim pensat fer una decoració especial dels comerços pel dia de Sant Valentí, especialment a la zona del passeig Lluís Muncunill i voltants. La idea és aconseguir instal·lar un arc metàl·lic a l’entrada del passeig, amb carrer Ancianitat, que serveixi de porta d’entrada i com de photocall. I volem que es quedi allà fix per poder-lo utilitzar en totes les activitats i festes que volem fer. Per exemple, la festa de la Primavera o per Pasqua.

S’han reunit amb l’Ajuntament? I amb els comerciants i veïns?

Hem tingut reunions amb diferents regidories de l’Ajuntament de Terrassa per explicar-nos el nostre projecte. També volem donar-nos a conèixer entre els comerciants dels dos barris. Per ara està funcionant molt el boca-orella. Els convidem a apuntar-se perquè creiem que com més serem més coses podrem fer. I amb els veïns encara no ens hem reunit formalment, però sí que als nostres clients els ho hem explicat, i al barri som persones actives i molta gent ja ens coneix i sap el nostre projecte d’associació. Entenem que és una època difícil, i que molts comerciants estan espantats, les restriccions tampoc ajuden, però junts volem tornar a donar vida al barri. I per ara la rebuda de la nova associació ha estat bona.

Sembla que tenen més visibilitat a la Zona Esportiva…

És cert que ens coneixen molt més a la Zona Esportiva, també perquè les tres tenim els comerços en aquest barri. I som conscients que Zona Esportiva i Poble Nou són dos barris amb tipologies de comerç i de veïns diferents. Tanmateix, estem obertes a tothom, i intentarem obrir-nos perquè ens coneguin i s’animin a participar en l’associació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa