MónTerrassa
Neix Prop de Casa, un projecte per afavorir el consum de proximitat
  • CA
Captura de la pàgina web Prop de Casa de l'ANC
Captura de la pàgina web Prop de Casa de l’ANC | ANC

!--akiadsense-->

L’ANC ha posat en marxa el projecte Prop de Casa, que compta amb la col·laboració de la patronal independentista, Anem x feina. Aquest projecte neix amb la voluntat de posar en contacte consumidors amb agrupacions d’autònoms, PIME i cooperatives que hi ha actualment al territori. Es pretén ajudar el nostre teixit productiu perquè pugui fer front a la crisi econòmica generada per la Covid-19 i afavorir el consum de proximitat i responsable ambientalment.

Actualment el web ja compta amb 90 iniciatives que es duen a terme, i la voluntat de l’Assemblea és crear una gran plataforma de col·laboració. El funcionament del web és senzill i visual. Per exemple, introduint la comarca de què es forma part, apareixen situades sobre el mapa les iniciatives més properes. Aquest és un projecte viu, s’hi poden continuar afegint més agrupacions i col·lectius. Totes aquelles iniciatives que hi hagi actualment i que no constin al web, es poden inscriure a través d’un formulari o se’ns poden fer arribar a través del correu [email protected].

Les iniciatives vallesanes

A la nostra comarca hi ha diverses iniciatives que s’han adherit a la campanya. Així hi trobem la cooperativa Agranel, que ven i distribueix detergents amb certificat ecològic, que tot i no tenir una botiga física específica a Terrassa, sí que té diversos establiments de la ciutat que venen els seus productes.

Una altra de les iniciatives presents al territori és la plataforma digital Ajudem.cat, que promou i facilita el voluntariat entre la ciutadania. Finalment, hi ha diversos establiments agrupats dins de la promotora d’aliments catalans Prodeca. En aquest apartat, destaquen:

El Mercat Online de Terrassa. Plataforma que ofereix comprar de manera digital productes de proximitat com aviram i ous; Formatges i làctics; Fruita fresca; Herbes aromàtiques, mel, condiments i salses; Oli i olives; Verdures, hortalisses i bolets.

5 quarteres de Sant Llorenç Savall. Establiment que ofereix vi, cava, licors, cerveses.

L’ortiga de Sant Cugat del Vallès. Establiment que ofereix fruita fresca; Oli i olives; Verdures, hortalisses i bolets.

Mas d’en Brun Cava de Sant Cugat del Vallès. Cava artesà, sense sucre ni licors dexpedició, 100% natural. Apte per a diabètics. Reserva Brut Nature. D.O.Penedés. Celler a Sant Sadurní dAnoia. Cava artesà de tradició familiar.

Groots Urban Farming de Barberà del Vallès. Establiment que ofereix herbes aromàtiques, mel, condiments i salses; Verdures, hortalisses i bolets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa