MónTerrassa
Neix un nou espai digital de mesura i mapatge d’Economia Social Solidària
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha elaborat el “Visor de l’economia, emprenedoria i innovació social”, un nou espai digital de mesura i mapatge de l’Economia Social i Solidària a Catalunya, així com de l’emprenedoria i innovació social, amb dades sobre diferents actors i referents d’experiències en aquests àmbits. L’espai ha estat creat conjuntament amb l’Observatori-Centre d’estudis del CCVOC, l’Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i el Centre d’Investigació en Emprenedoria i Innovació Social de la UAB.

Dades, estadístiques i mapes de l’Economia Social i Solidària

El nou visor vol ser una “eina d’informació i coneixement que serveixi de suport al debat i la presa de decisions”. Alhora, vol ajudar a “comprendre la dimensió geogràfica de l’ESS oferint dades estructurades en diferents unitats territorials i un mapa que permeti captar la diversitat de situacions i organitzacions de l’ESS presents a Catalunya”. 

Les dades i indicadors que es mostren al visor procedeixen de diferents fonts estadístiques, la major part de les quals són públiques i d’accés obert. La informació s’ha organitzat en tres grans blocs: Economia social, economia solidària, i espai de polítiques públiques. 

Els tres grans blocs de l’Economia Social i Solidària 

En el bloc d’economia social s’inclouen dades de cooperatives, societats laborals, centres especials de treball, empreses d’inserció,societats agràries, confraries de pescadors, entitats de finances ètiques i entitats del tercer sector social. El d’economia solidària inclou les entitats sòcies de la XES, les entitats que realitzen el balanç social, les economies comunitàries, les d’abastament agroecològic, les monedes socials, les de custòdia del territori, els bancs de terres, els bancs del temps i els bancs d’energia.

Per últim, l’espai de polítiques públiques es mostra municipis membres de la XMESS, la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i els Projectes territorials innovadors de la Diputació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa