MónTerrassa
MútuaTerrassa i UPC, de la mà per crear dispositius innovadors biomèdics

La Fundació Mútua de Terrassa (FMT) per ala Docència i la Recerca Biomèdica i Social i la Universitat Politècnica de Catalunya han signat un acord de col·laboració per desenvolupar dispositiu d’innovació tecnològica en l’àmbit hospitalari. El compromís s’ha rubricat aquesta setmana entre el rector de la UPC, Daniel Crespo, i el president del Patronat, Jordi Papera, en el qual hi ha implicat el grup de recerca CatMech, amb seu a l’Escola d’enginyeries de Terrassa (ESEIAAT).

El professor i investigador Javier Álvarez del Castillo serà qui coordinarà i liderarà els projectes que es generin. Estem parlant de dispositius d’innovació quirúrgics, electromèdics, biomèdics, de monitorització de variables o terapèutics que pertanyin a l’àmbit de l’enginyeria hospitalària. I l’acord també contempla la recerca en l’àmbit d’estudis estadístics i científics que ajudin a millorar l’atenció clínica.

Així, a tall d’exemple d’alguns innovacions resultants, hi hauria una polsera de detecció de pacients a l’interior dels hospitals, un nou llit ginecològic ergonòmic que faciliti una postura al part més natural o un estudi sobre l’impacte dels raigs Alfa, Beta i Gamma en els passatgers de vols intercontinentals. Aquests són alguns dels projectes que ja s’estan treballant dirigits per Javier Álvarez, l’investigador del grup CatMech, el qual estarà al capdavant també de les accions futures de col·laboració conjunta desenvolupats amb professionals sanitaris de l’Hospital Universitari MutuaTerrassa (HUMT).

Innovació tecnològica

Per facilitar el seguiment de la col·laboració entre ambdues institucions es constituirà una comissió mixta integrada per representants de la UPC i la FMT. El conveni té una vigència de 4 anys prorrogables.

El professor i investigador Javier Álvarez valora molt positivament aquest conveni “perquè formalitza, emmarca i compromet institucionalment el treball d’innovació tecnològica en l’àmbit hospitalari que estem fent al grup de recerca CatMech de l’ESEIAAT de la UPC, i sobretot el que podrem fer en un futur. Aquest treball contribuirà a facilitar la tasca als professionals sanitaris de l’Hospital Universitari MutuaTerrassa i millorarà, per tant, els resultats de l’acció clínica i la qualitat de vida dels seus pacients”.

Per la seva part, el Dr. David Dalmau Juanola, director de la Fundació per la Docència i Recerca Biomèdica i Social MútuaTerrassa, considera que el present conveni “és un fidel exemple del compromís ferm i decidit que ambdues institucions mantenen per tal d’aportar valor afegit a la recerca i innovació biomèdica, que necessita cada cop més del concurs de referents en altres àmbits d’expertesa, qualificant encara més les preguntes formulades, atorgant un major rigor científic i enriquint i complementant el coneixement biomèdic de forma translacional”.

Nou comentari

Comparteix