MónTerrassa
Comprar una mona de Pasqua és un 5% més car que l’any passat a Terrassa

L’augment de costos que pateixen els pastissers i flequers per culpa de l’encariment de l’energia i les matèries primeres farà que comprar una mona de Pasqua enguany sigui una mica més car que l’any passat. El preu final pujarà un 5% respecte el 2022, segons explica el representant de la Junta del Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i comarca, David Argelich, a Món Terrassa, qui preveu unes vendes “igual que l’any passat”.

El preu de la matèria primera per elaborar les mones -com els ous o la farina- ha pujat aproximadament un 60%, explica Argelich, motiu pel qual s’ha incrementat el preu final. “En comparació el que ens costa la matèria primera, la pujada per compensar el cost és petita, no ho compensem al 100%. Seria molt bèstia pujar el preu d’una mona el 60%”, exposa, però amb aquest augment del 5%, esperen “amortir una mica el cost”.

Una previsió de vendes de mones de Pasqua similars a l’any passat

Des del Gremi de Terrassa preveuen vendre la mateixa quantitat de mones que l’any passat. Es tracta d’una tradició molt arrelada, que encara que visqui un augment de preus, confien que sigui un èxit. A tot Catalunya s’espera que en venguin més de 700.000 mones artesanes, xifra molt similar a la de 2022, segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona.

Les figures protagonistes de la mones de Pasqua d’enguany

Argelich explica que es demanen tot tipus de mones ja que hi ha “un gran ventall molt ampli d’oferta”. Els més menuts demanen figures de xocolata, que es comencen a treballar un mes abans, mentre que les persones adultes demanen mones tipus pastís, que es comencen a preparar la mateixa Setmana Santa. En quant als temes, el representant de la Junta del Gremi afirma que “va per modes” i que ara “hi ha de tot”, des de princeses Disney, protagonistes de series o jugadors i jugadores del Barça.

En aquest sentit, el Gremi de Barcelona destaca que aquesta Setmana Santa tindrà a futbolistes blaugranes com Gavi, Lewandowski, Alèxia Putellas o Aitana Bonmatí com a principals protagonistes, o la Dimecres, un personatge de la Família Adams que ha recobrat protagonisme arrel d’una nova sèrie de Netflix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa