El millor torró de crema de tot l’Estat es fa a Terrassa. Així ho ha dictaminat el jurat del concurs Millor Torró Artesà de Crema, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona amb el suport tècnic de l’Escola de Pastisseria del Gremi (EPGB). La decisió final s’ha donat a conèixer aquest dimarts, dia 23 de novembre, en un acte celebrat a la capital catalana per “posar en valor un dels productes més tradicionals i estimats de la nostra pastisseria”.
Aquest certamen, que enguany arriba a la quarta edició, vol ser una trobada “pensada per reconèixer el treball, la dedicació i l’ofici dels professionals que mantenen viu aquest patrimoni gastronòmic”. L’establiment terrassenc, amb botiga a la carretera de Rellinars, ha hagut de competir amb una trentena més de participants que han format part d’una convocatòria que estava oberta a tot l’Estat.
Un tast a cegues per valorar el millor torró de crema
El format per participar-hi era senzill. Cada candidat havia lliurat tres barres de torró artesà de crema cremada, amb format rectangular, al jurat. Els ingredients que aquest ha de tenir venen estipulats: ametlla, rovell d’ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una o diverses cares.
A partir d’aquí, el jurat feia un tast a cegues, i es posava puntuació en funció del sabor, textura i aspecte. Els professionals que han estat els encarregats d’escollir el guanyador han estat els pastissers Sergi Vela, Jordi Calvet, Jaume Urgellés, Lluís Costa i Martí Giner (guanyador en la darrera edició), el mestre forner Francisco Ramírez i els periodistes gastronòmics Salvador Garcia Arbós i Fernando. El resultat ha estat validat davant de notari.
I, entre tots, el millor ha estat el de la pastisseria Turull. Curiosament, per segon any consecutiu, una pastisseria de Terrassa s’ha alçat amb aquest guardó. L’any passat, el vencedor va ser la pastisseria Zaguirre.

