MónTerrassa
Més zona verda i per a infants en el futur Vapor Gran de Terrassa
Simulació de la nova zona de parc infantil al Vapor Gran | GMG

!--akiadsense-->

De zona industrial a ús residencial. Aquesta va ser la transformació que el Vapor Gran de Terrassa va patir ara ja fa uns quants anys i que malgrat reiterats intents per convertir-la en una zona viva, dinàmica i rica comercialment i cohesionada amb la resta del centre de vianants no ha acabat mai fructificant. L’Ajuntament va decidir ara fa uns mesos emprendre diverses mesures de mediació i participació amb els veïns per tal d’entre tots fer una diagnosi de la situació actual i definir una sèrie d’actuacions específiques que permetessin revertir la tendència de zona “maleïda” per al teixit econòmic.

Una d’aquestes actuacions ha estat el projecte de millora de l’espai públic del sector, redactat pels tècnics de GMG. L’objectiu d’aquest projecte, com expliquen, no és “reurbanitzar els carrers i places sinó superposar-hi una sèrie d’intervencions puntuals que potenciïn l’activitat i el caràcter d’aquests espais, especialitzant-los o millorant la seva funcionalitat (espais per a nens, per passejar, per actuacions a l’aire lliure, etc.)”. Per aquest motiu, entre les mesures o accions que es plantegen hi ha la creació d’una zona de jocs infantils, “aprofitant el desnivell de la plaça”, però també apostar per diverses enjardinades per fer els “espais més agradables”, o una nova secció del carrer Portal Nou que afavoreixi l’accessibilitat i prioritzi l’ús per part dels vianants.

Tècnics i impulsors del projecte consideren que amb aquest seguit d’intervencions, juntament amb altres mesures de dinamització com les que es plantegen dins del Pla de Mobilitat 2016-2021, s’hauria d’aconseguir una millor “relació” d’aquest àmbit amb el centre històric, facilitant la mobilitat i l’activitat en aquests espais públics. D’aquesta manera, es mantindria la línia de la tendència actual de l’urbanisme: “sostenibilitat i reciclatge del sòl urbà”.

Es vol crear un espai més amable per als vianants al carrer Miquel Casas | GMG

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa