El Consell Comarcal gestiona els ajuts de menjador escolar i el Servei de transport escolar. Amb l’inici de curs es posen en marxa aquest dos serveis, enguany també en el context d’incertesa social i econòmica i de nous protocols de prevenció davant la pandèmia de la Covid-19. Les dades inicials d’ajuts atorgats ja reflecteixen un increment de les beques per a menjador. I es preveu que, donada la situació econòmica, aquestes dades es puguin veure incrementades els propers mesos. En aquests moments s’està treballant per abordar les situacions de vulnerabilitat sobrevingudes que s’estan rebent per part dels ajuntaments de la comarca.

El curs escolar comença amb 16.227 alumnes amb ajut de menjador escolar atorgat. Aquesta xifra representa un 11’19% més d’alumnat respecte l’inici de curs passat (14.594). La majoria d’ajut són del 70% del preu del tiquet -14.806- mentre que les beques del 100% són 1259. Cal destacar que enguany els ajuts passen del 50 al 70% del preu de l’àpat. Del total de beques atorgades, 7.731 són per a alumnes de famílies en risc social, de les quals 880 tenen risc social greu.

Les escoles públiques concentren més del 80% dels ajuts, mentre que en el cas dels instituts, les xifres són semblants entre els instituts públics i concertats. Aquesta dada reflecteix el fet que no hi ha més ajuts a la secundària pública perquè no hi ha servei de menjador en la majoria d’instituts públics de la comarca.

Nou comentari