MónTerrassa
Els mercats intenten contenir la pujada de preus d’aliments per Nadal
  • CA

Els mercats municipals de Terrassa s’afronten a una pujada històrica dels preus de l’energia aquest Nadal, que inevitablement afectaran a alguns productes dels àpats nadalencs. Tot i així, els mercats fan tot el possible perquè la crisi energètica no repercuteixi la butxaca del client final i intenten contenir els preus, el que suposa perjudicar el marge pels comerciants. A tot això, cal sumar els canvis d’hàbits de consum i de compra dels clients.

“El problema no ve dels aliments, ve de l’energia”, explica Mercè Clavel, dinamitzadora del Mercat de Sant Pere. La crisi energètica repercuteix sobretot en sectors que necessiten energia, com seria els forns de pa, la carn o el marisc. I precisament, aquest últim producte que necessita fred -el peix i el marisc- serà el que “potser pujarà una mica” però sense afectar greument la butxaca per l’esforç que fan els comerciants de contenir els preus, remarca Clavel.

El Mercat del Triomf de Terrassa

Els comerciants intenten contenir els preus

“El comerç intenta no repercutir el cost del producte i això suposa perjudicar el marge de benefici, els comerciants guanyen menys diners. Evidentment pujaran una mica els preus, però intentaran contenir-los per no repercutir el client final, i ells en sortiran perdent”, exposa.

El Mercat de la Independència

El canvi d’hàbits de consum dels clients

A més a més, els mercats també faran front a un canvi d’hàbits de consum i de compra dels clients. Es compra en menys quantitat, es trien altres aliments alternatius als tradicionals, a les famílies hi ha persones veganes, o es fan els àpats en un restaurant son alguns dels exemples que explica Clavel. Tots aquests canvis fan “que en una mateixa taula hi hagi molts menús diferents” i això també afecta als mercats.

Addicionalment, constata que s’ha endarrerit la compra. “Abans a mitjans i finals de novembre ja hi havia encàrrecs, ara l’activitat es comença a veure a principis o mitjans de desembre, un com ha passat el pont de la Puríssima”.

El Mercat del Triomf de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa