MónTerrassa
El Mercat Circular dona 8.000 quilos de menjar a entitats socials de la comarca

L’aprofitament dels aliments del mercat comarcal Mercavallès és una realitat. El Mercat Circular, projecte que vol fomentar l’aprofitament de les fruites i verdures del mercat Mercavallès, ha aprofitat un total de 8.125 quilos de menjar des del més de juny fins a l’actualitat, que s’han repartit a entitats socials de la comarca, evitant així el malbaratament alimentari i contribuint a l’atenció als col·lectius més vulnerables.

El Mercat Circular és un dels dos projectes de sostenibilitat alimentaria que el Consell Comarcal ha impulsat. Aquest es basa en l’aprofitament alimentari a Mercavallès. El segon projecte és Recooperem, d’aprofitament alimentari a les escoles. Aquestes iniciatives permeten l’aprofitament d’aliments saludables a través de les diferents entitats d’iniciativa social i de distribució d’aliments per la seva posterior distribució a les famílies i persones en situacions de dificultat social i vulnerabilitat.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprofitat avui 29 de setembre, Dia Mundial contra el Malbaratament alimentari, per fer públiques aquestes dades. Des del Consell afirmen que avui és un dia per conscienciar sobre la problemàtica ambiental, social i humana que implica el malbaratament d’aliments perfectament comestibles però no comercialitzables, i expliquen que, segons la FAO, es calcula que un terç del menjar que es produeix al món s’acaba malbaratant.

Mercat Circular del Consell Comercal del Vallès Occidental | CCVOC
Mercat Circular del Consell Comercal del Vallès Occidental | CCVOC

El Mercat Circular

El Mercat Circular és una iniciativa que vol fomentar l’aprofitament de les fruites i verdures del mercat Mercavallès que són mengívoles però no comercialitzables, amb l’objectiu de proveir aliments frescos i de qualitat a persones que necessiten suport alimentari a la comarca. El projecte funciona des del més de juny, i aporta valor social a la tasca comercial del mercat comarcal i és un clar exemple d’economia circular i de compromís social. El projecte està previst al Pla de Reconstrucció de la Covid-19 aprovat pel Consell d’Alcaldies, i al Pla d’Actuació Comarcal 2021-2023 i, a més, s’inclou en una línia de treball comarcal per fomentar l’aprofitament alimentari en tots els estaments de la cadena alimentaria.

Per recollir la fruita i la verdura es compta amb un espai situat al nord de l’equipament. Allà es recullen els aliments i on es fa el triatge per detectar els que són mengívols dels que no. Els primers mesos de funcionament s’han pogut aprofitar 8.125 quilos de menjar: aliment sec, fruita, verdura i patates.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa